Δ.Τ.Δήμου Μαραθώνος σχετικά με την φωτιά στη Νέα Μάκρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Στέργιος Τσίρκας, Δήμαρχος Μαραθώνος-η επόμενη μέρα:

“Από το πρωί πραγματοποιούμε επιτόπια αυτοψία σε όλες τις πληγείσες περιοχές μας.
Παρά τις διάσπαρτες και ταυτόχρονες εστίες, σημειώθηκαν λίγες υλικές ζημιές σε κατοικίες και κυρίως δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές που ήταν και το ζητούμενο.
Η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλου του μηχανισμού του Δήμου μας στην ολονύχτια προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, απέτρεψαν τα χειρότερα. Επ ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια, την Αστυνομία και κυρίως τους εθελοντές μας για την τιτάνια προσπάθεια.”

 

Στις 21/9/2021 2:34 π.μ., ο/η ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έγραψε:

2.30 πμ:

Δήλωση Στέργιος Τσίρκας, Δήμαρχος Μαραθώνος : “Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη. Είναι σε πλήρη ύφεση και έχει περιοριστεί. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των εθελοντικών ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας είχαν σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο της φωτιάς και τον περιορισμό της. Οι δυνάμεις θα παραμείνουν εδώ για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις.Παραμένουμε σε επιφυλακή.”

Στις 21/9/2021 12:42 π.μ., ο/η ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έγραψε:

Στις 21/9/2021 12:08 π.μ., ο/η ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έγραψε:
12.20:

Στο super market «Τσιέρη» και στον πυροσβεστικό σταθμό εθελοντών (οδός περιπάτου) υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν τους κατοίκους προς το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ

Μεγάλη φωτιά αυτήν την ώρα στο Λιβίσι και στον Άγιο Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους.

12.07:Άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε.

 

Categories