Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πριν την έναρξη των θεατρικών παραστάσεων “Εικόνες προς την Ελευθερία” -video

Ευχάριστη έκπληξη για όσους παρακολούθησαν τις μέχρι τώρα θεατρικές παραστάσεις της “ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ” που γίνονται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ -ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2021” που διοργανώνει το ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ του Δήμου Σαρωνικού σε συνδυασμό με αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εκτός από την υπέροχη παράσταση με “ντόπιους” και καταξιωμένους ηθοποιούς υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιώργου Πετρινόλη, στο ξεκίνημα κάθε παράστασης οι θεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ωραιότατο αφιέρωμα στον Μικη Θεοδωράκη σε σύνθεση και ενορχήστρωση του συνδημότη μας γιατρού και Δημοτικού Συμβούλου Σαρωνικού, Μιχάλη Κόλλια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “Η μουσική του αφιερώματος στον μεγάλο μας Μίκη προέκυψε ως μια αυθόρμητη ανάγκη αποχαιρετισμού του με έναν τρόπο λαικό και απλό.Όπως εκείνος που χρησιμοποίησε για να μιλήσει στην καρδιά εκατομμυρίων Ελλήνων”.

Παίζουν οι μουσικοί: Βιολί Βασίλης Δήμος, Βιόλα Ιωάννα Σοφρώνη, Κλαρινέτο Μάριος Ρούσκας, Τρομπόνι Ανδρέας Μπεριάτος, Πιάνο Ματίνα Καρελιώτη, Κρουστά Κώστας Πέτρου και μπουζούκι Θανάσης Νικολόπουλος.

Η Βιντεοσκόπηση έγινε στο Δημοτικό σχολείο Κουβαρά στις 20 Σεπτ 21, όπου η “ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ” έδωσε την δεύτερη προγραμματισμένη παράσταση στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ του Δήμου Σαρωνικού “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ -ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2021″σε συνδυασμό με αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η πρώτη παράσταση έγινε στο θεατράκι Λαγονησίου ενώ θα απολαύσουμε την 3η και τελευταία, στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αναβύσσου, την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/21.

Η παράσταση θα μεταδοδεί και σε live streaming στο κανάλι youtube του Δήμου Σαρωνικού για όσους ενδιαφέρονται και δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν διά ζώσης. Συντονιστείτε στο κανάλι του Δήμου Σαρωνικού την ΤΕΤΑΡΤΗ το βράδυ στις 8.00

Απολαύστε το αφιέρωμα σε video στο YOUTUBE και Facebook

YOUTUBE

FACEBOOK

«Εικόνες προς την Ελευθερία», Θεατρική παράσταση από την ομάδα «Θεατρική Πορεία-Ανοιχτά Πανιά».

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο που παρουσιάζει η ομάδα «Θεατρική Πορεία – Ανοιχτά Πανιά», με κεντρικό θέμα τον ρόλο της Ελληνίδας μάνας στις ιστορικές καμπές του Έθνους από το 1821 έως σήμερα.
Σκηνοθεσία και θεατρική απόδοση: Γιώργος Πετρινόλης.
Κείμενα: Κατερίνα Μερκούρη, Ελευθερία Κωνσταντίνου.
Μουσική, πρωτότυπη σύνθεση, ενορχήστρωση και διασκευές: Μιχάλης Κόλλιας
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Βιργινία Ψημένου, Χρήστος Πιζάνιας, Ιωάννα Μπιμπλή, Ειρήνη Αϊβατιάδου, Αναστασία Βαλαχή, Κωνσταντίνος Ροδοκανάκης, Μπέττυ Σπυροπούλου, Πέτρος Τριχάς, Δέσποινα Παπαδάκη, Αγγελική Σπύρου.
Την ορχήστρα πλαισιώνουν: βιολί Βασίλης Δήμος, βιόλα Ιωάννα Σοφρώνη, κλαρινέτο Μάριος Ρούσκα, τρομπόνι Αντρέας Μπεριάτος, πιάνο Ματίνα Καρελιώτη, κρουστά Κωνσταντίνος Πέτρου, μπουζούκι Θανάσης Νικολόπουλος, λύρα Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Categories