Παραβίαση ή όχι των χωρικών υδάτων;

Aνησυχία εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την θολή εικόνα περί παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων βορειοανατολικά της Κρήτης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά και καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και να απαντήσει επισήμως.

«Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί παραβίασης χωρικών υδάτων από τουρκικό πολεμικό σκάφος» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «ελπίζουμε οι πληροφορίες αυτές να μην ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Ωστόσο επειδή πρόκειται για πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη, καλούμε τη κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και να απαντήσει επισήμως».

Τέλος διερωτάται «ποια ήταν η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;»

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινήθηκαν στον Τύπο, τουρκική φρεγάτα πλησίασε τις ανατολικές ακτές του νησιού σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στρατιωτικές πηγές διέψευσαν το περιστατικό.

efsyn.gr

Categories