Δήμαρχος Συκεών:«Χρυσαυγίτες, μοναχοί, παραθρησκευτικές ομάδες υποκινούν τους αντιεμβολιαστές»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Συκεών, περιοχή στην οποία καταγράφηκαν τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων που τίθενται σε αναστολή για φέτος.

Ο Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε ένα μείγμα φανατικών χριστιανών, φασιστών, αλλά και σκληρών ιερομόναχων του Αγίου όρους ως τους υποκινητές πίσω από τις αντιδράσεις των αντιεμβολιαστικών πυρήνων στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα κατήγγειλε ότι πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής ελέγχουν και υποκινούν το κίνημα για να προσθέσει ότι εκτός από ακροδεξιούς, τις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων υποκινούν και παραχριστιανικές, παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι σε συγκεκριμένους τομείς της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη επίδραση μερίδα μοναχών, ασκητών και γερόντων από το Άγιο Όρος, ενώ τα άτομα αυτά έχουν σκληρή γραμμή ενάντια στον εμβολιασμό.

Ερωτηθείς στην ίδια εκπομπή για τις καταγγελίες, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ο οποίος υπογράμμισε ότι στα περισσότερα συμφωνεί με τον δήμαρχο και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι κυρίως ακροδεξιές οργανώσεις είναι εκείνες που βρίσκονται στο αντιεμβολιαστικό κίνημα (σ.σ. παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να τους χρεώσει και αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ).

Τόνισε, ωστόσο, ότι κάποιος που είναι στον σκληρό πυρήνα του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι δύσκολο να πειστεί και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους πολίτες που διστάζουν για οποιουδήποτε άλλους λόγους.

efsyn.gr

Categories