Αποχώρηση διαμαρτυρίας της παράταξης Χρ Τσιγαρίδα από το ΔΣ της 29ης Σεπτ με φόντο την πλατεία Λαγονησίου. (video)

Με την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΝΟΗ σημαδεύτηκε η τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 29ης Σεπτ 21, καθώς δεν δόθηκε ο λόγος για δευτερολογία στον επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας σε απάντηση του Δημάρχου σε σοβαρό ζήτημα που έθεσε με ερώτησή του ο Χρήστος Τσιγαρίδας  σχετικά με τις διαδικασίες πράξης εφαρμογής στην Λ Καλυβίων και ιδιαίτερα για την “πλατεία Λαγονησίου”.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη φαίνεται πως είναι αποφασισμένη -όπως έχει ανακοινώσει σε προηγούμενη συνεδρίαση –  να εφαρμόζει κατα γράμμα τον κανονισμό σε ότι αφορά τη χρονική διάρκεια της συζήτησης των ερωτήσεων και απαντήσεων των δημοτικών συμβούλων ,ανεξαρτήτως της σοβαρότητας των υπό ερώτηση θεμάτων.

Από την άλλη μεριά, είναι αρκετές φορές που οι ερωτώντες σύμβουλοι είτε αισθάνονται αδικημένοι σε ότι αφορά την κατανομή του χρόνου από πλευράς της Προέδρου είτε αισθάνονται ότι έστω και καθ υπέρβαση του χρόνου θα έπρεπε να εκφραστούν η να δευτερολογήσουν όταν θεωρούν ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα.

Όλη αυτή η κατάσταση -όταν συμβαίνει -δημιουργεί  εντάσεις όπως στην περίπτωση του Χρ Τσιγαρίδα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτ.

Δείτε στο σχετικό απόσπασμα της συνεδρίασης την ερώτηση του Χρ. Τσιγαρίδα, την απάντηση του Δημάρχου και τους διαλόγους Προέδρου-Τσιγαρίδα καθώς και το Δελτίο Τύπου του Χρήστου Τσιγαρίδα που εκδόθηκε μετά την αποχώρησή του.

 

Η Ανακοίνωση του Χρήστου Τσιγαρίδα

“Απαράδεκτη τακτική “φίμωσης” από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, της παράταξης “Σαρωνικός Νέα Πνοή”
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της παράταξης, της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Σαρωνικός Νέα Πνοή” και του επικεφαλής της, Χρήστου Τσιγαρίδα, στην απόπειρα φίμωσης της φωνής της παράταξης, στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου.
Όπως επισήμανε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, δεν του επετράπει να δευτερολογήσει πάνω σε σημαντικά θέματα που είχε προτείνει να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης όπως οι “πραξικοπηματικές” ενέργειες του Δημάρχου, χωρίς την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σχετικά με το έργο της πλατείας Λαγονησίου και της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής της Λεωφόρου Καλυβίων, που έχει καταπέσει από το 2016.
Η δημοτική παράταξη “Σαρωνικός Νέα Πνοή” αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο στηλιτεύοντας παράλληλα, τις συνεχιζόμενες αυταρχικές μεθόδους διεξαγωγής των Συνεδριάσεων, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου,τονίζοντας ότι η στάση τους είναι από απαράδεκτη και αντιδεοντολογική μέχρι και αντιδημοκρατική”.

 

Categories