Καταγγελία για Σταυρούπολη: Δεν θέλω το παιδί μου να γίνει νέος Φύσσας

Την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να «χαϊδεύει» τα τάγματα εφόδου της Σταυρούπολης, επιμένοντας εμμονικά στη θεωρία των δύο άκρων, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για φασιστικές επιθέσεις στην περιοχή με θύματα μαθητές.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία μητέρας μαθήτριας από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η οποία περιγράφει ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσα στο σχολείο από φασιστικές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η μητέρα του παιδιού ανέφερε ότι «το παιδί εξέφρασε την άποψή του και κατέγραψε τα γεγονότα μέσα στο χώρο του σχολείου με αποτέλεσμα να στιγματιστεί και να δεχθεί επίθεση από συμμαθητές που συμμετείχαν στα επεισόδια. Τη χτύπησαν τέσσερα με πέντε άτομα, συμμαθητές της που ήταν αντίθετοι με τις απόψεις της, που ανήκουν στο χώρο του φασισμού».

Προανήγγειλε, μάλιστα ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες «επειδή δεν θέλω το παιδί μου να γίνει νέος Παύλος Φύσσας».

Τα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης έχουν γίνει πεδίο μάχης τις τελευταίες ημέρες με φασιστικές ομάδες να τα χρησιμοποιούν ως ορμητήρια, επιτιθέμενες με πέτρες, λοστάρια και μαχαίρια σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και σε απλούς πολίτες και μαθητές.

Μάλιστα, η ένταση μεταφέρθηκε και στην περιοχή του Ευόσμου, την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει στη θεωρία των δύο άκρων και οι βασικοί αρμόδιοι υπουργοί (Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη) έχουν μέχρι στιγμής χλιαρές αντιδράσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταδικάσει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα γεγονότα, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης

efsyn.gr

Categories