«Στον αέρα» οι παρελάσεις – Άλλα ο Βορίδης, άλλα ο Πλεύρης (βίντεο)

Μπάχαλο επικρατεί στην κυβέρνηση αναφορικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι θα γίνουν κανονικά, ενώ λίγο αργότερα στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέψευσε τον συνάδελφό του και συνοδοιπόρο του από την εποχή του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, η οποία θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα!

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για τις παρελάσεις εξήγησε πως υπάρχει απόφαση να γίνουν κανονικά «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας».

Σημείωσε, δε, ότι από τη στιγμή που «έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων, προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς».

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα στον Σκάι ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόφαση καθώς μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την 28η Οκτωβρίου, ότι βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα άπαξ και υπάρχει το εμβόλιο, «αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα».

aftodioikisi.gr

Categories