Τι φανερώνουν τα στοιχεία για τη δράση των φασιστών στη Θεσσαλονίκη (video,photos)

Συνομιλίες και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ταγμάτων εφόδων που έδρασαν στη Θεσσαλονίκη σκορπώντας τον τρόμο με τις τραμπούκικες επιθέσεις που πραγματοποίησαν φέρνουν στα δημοσιότητα εργατικά σωματεία της πόλης.

Τα στοιχεία για την ταυτότητα των φασιστοειδών που έδρασαν στη Θεσσαλονίκη φανερώνουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο που ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες. Τα άγρια επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στον Εύοσμο αλλά και στην Ηλιούπολη φανερώνουν την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών με εργατικά σωματεία να παραχωρούν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας την ολιγωρία της κυβέρνησης και αναγνωρίζοντας παράλληλα πως «προσιδιάζουν την δράση της εγκληματικής ναζιστικής χρυσής αυγής».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ τόνισε πως «σκοπός της σημερινής πρωτοβουλίας είναι να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται ειδικά τις τελευταίες μέρες με έναν μόνο σκοπό, να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στην νεολαία της πόλης».

Ο Κ. Τσιαούσης κατήγγειλε πως «σε όλες τις περιπτώσεις, τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Στη συνέχεια, δόθηκαν στη δημοσιότητα συνομιλίες και σχόλια που, σύμφωνα με τους ίδιους, προέρχονται από άτομα που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις τόσο κατά μελών της ΚΝΕ (Ηλιούπολη) όσο και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Άλλες συνομιλίες στο Instagram, σύμφωνα με στοιχεία από τα σωματεία, αναφέρουν πως τα άτομα χτύπησαν μαθητή εντός του σχολείου όταν αντιλήφθηκαν πως ήταν μέρος της ΚΝΕ. Για τον λόγο αυτό, παραθέτουν και μια φωτογραφία με σταγόνες αίματος στο πάτωμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σαπίσαμε στο ξύλο μαθητή που καταλάβαμε ότι ήταν μέλος της ΚΝΕ», προσθέτοντας πως τον έδειραν εντός του σχολικού συγκροτήματος.


Για ένα καλά μελετημένο σχέδιο για τα άγρια επεισόδια που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες έκανε λόγω ο Βασίλης Πετράκης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζόμενων σε Φροντιστήρια και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΣΕΦΙΕ).

«Η ευθύνη για την κυβέρνηση είναι τεράστια και εγκληματική» συνέχισε και πρόσθεσε πως «οι συμμορίες συνεχίζουν και δρουν ανεξέλεγκτα σε σχολεία, γήπεδα, σε πάρκα και γειτονιές».

Ακόμα αναφέρθηκε στην υιοθέτηση της λογικής των δύο άκρων που εξισώσει τον θύτη με το θύμα που οδηγεί «σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια».

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και σε άλλα σχολεία, εξέφρασε ο Θανάσης Κοκονάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα χαρακτήρισε καθυστερημένη την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.

efsyn.gr

 

Categories