47 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (του Νεκτ. Καλατζή)

47 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ -Γράφει ο Νεκτάριος Καλαντζής*

Από το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που διεξήχθη στη Χαλκιδική τον Απρίλιο του 1979 έως σήμερα σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά. Τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κλήθηκε να διαμορφώσει και να χαράξει την ιδεολογία του κόμματος, τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό.
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να δημιουργήσει μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
Οι ιδεολογίες πολλές φορές περνούν σε δεύτερο πλάνο και αναδεικνύονται νέοι πολιτικοί όροι, όπως η δημιουργία συμμαχιών.
Σαράντα επτά χρόνια μετά φαίνεται ότι ο μεταπολιτευτικός κύκλος έχει κλείσει, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, αφού κρατά στα χέρια της την πολιτική πρωτοπορία και πρωτοβουλία, προκειμένου να περάσει η χώρα στη νέα εποχή.

Η Νέα Ελλάδα αποτελείται από το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τους νέους, που επιμένουν και μένουν στη χώρα μας, παρά τις δυσκολίες και δεν έφυγαν για να βρουν εργασία στο εξωτερικό.
Σαράντα επτά χρόνια μετά την μεταπολίτευση, ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας είναι να σταθεί δίπλα στη νέα γενιά και να της δώσει τη σκυτάλη για να παράξει και να δημιουργήσει η ίδια, την επόμενη μέρα στον τόπο.

Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν ούτε μία μέρα να πάει χαμένη.
Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους ανθρώπους, που για διάφορους λόγους, παραμερίστηκαν τα τελευταία χρόνια, μη μπορώντας να προσφέρουν στον τομέα που θα μπορούσε ο καθένας.
Η ιστορική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργήσει ένα ανανεωμένο πολιτικό σύστημα, χωρίς παλαιοκομματισμό, παραγοντισμούς και κλειστές πόρτες.
Να αναδείξει τη νέα γενιά, δείχνοντάς της εμπιστοσύνη, είτε παρέχοντάς της κίνητρα να δημιουργήσει, είτε στηρίζοντάς τη για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Η ιστορική ευθύνη της ΝΔ γίνεται ευκαιρία να δημιουργήσει την Νέα Ελλάδα.
Την Ελλάδα των Αξιών των Αρχών και των Θέσεων που εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από χρόνια στην Χαλκιδική και έρχεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισφραγίσει με τη βούληση να πάει τη χώρα ένα βήμα μπροστά και χωρίς καθυστέρηση, πιο δυνατή και πιο ισχυρή από πριν.

 

*Ο Νεκτάριος Καλαντζής είναι Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL)

Categories