Με υπογραφή Δένδια η καρατόμηση Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας(video)

Μεγαλοπρεπές άδειασμα από τον υπουργό Εξωτερικών και διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Ν.Δ. αποφάσισε ο πρωθυποουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντικομμουνιστική ρητορική του «γαλάζιου» βουλευτή προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών που αναγκάστηκε να τον αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα της Πειραιώς.

Ο Νίκος Δένδιας, στην Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητιόταν η κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, δεν άφησε να πέσει κάτω η προκλητική αναφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη» και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Την οργή Δένδια προκάλεσε η ομιλία του Κ. Μπογδάνου. Σε αυτή, προσάθησε να υπεραμυνθεί τη συμμετοχή του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι και μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «ο Γρίβας ελεγε εχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές».

Η αντικομουνιστική φράση αυτή αρχικά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ζήτησε από το προεδρείο να παρέμβει για την επίθεση του Κ.Μπογδάνου εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.

efsyn.gr

 

Categories