Ν. Ηλιόπουλος: «Η εμπλοκή σε επιχειρήσεις στην Αφρική είναι επικίνδυνη»-Με το άρθρο 18 αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας»

Ν. Ηλιόπουλος: «Η εμπλοκή σε επιχειρήσεις στην Αφρική είναι επικίνδυνη»

Κατηγορηματικός ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, όταν ρωτήθηκε, αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την ελληνογαλλική συμφωνία που κατατίθεται στην Ολομέλεια:

«Όσο δεν αλλάζει το άρθρο 18 παρ. Ι και το άρθρο 2 δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη συμφωνία και να αναλάβουμε την ευθύνη να εμπλακεί η χώρα σε συγκρούσεις με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις στην Αφρική» δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι το άρθρο 18 παρ. Ι αναφέρεται στη συμμετοχή της χώρας μας «σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων σε περιοχές υπό γαλλική διοίκηση, όπως στην περιοχή του Σαχέλ»

Διευκρίνισε ότι «το Σαχέλ είναι μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή στην οποία αναπτύσσονται γαλλικές δυνάμεις ενάντια σε οργανώσεις ισλαμιστών, Με το άρθρο αυτό αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι «λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής περιοχής της χώρας κρατηθήκαμε μακριά από συγκρούσεις στον αραβικό χώρο, κινδυνεύουμε όμως με τη συμφωνία αυτή να μετατρέψουμε τη χώρα σε περιοχή αντιπαράθεσης

aftodioikisi.gr

Categories