Δικογραφία και για δεύτερο φασίστα που συμμετείχε στην επίθεση κατά της ΚΕΕΡΦΑ

Γνωστός στις αρχές και το δεύτερο άτομο που ταυτοποιήθηκε για την απρόκλητη φασιστική επίθεση στην ανοιχτή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υπεβλήθη στον εισαγγελέα καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ο 32χρονος έχει πλούσιο παρελθόν καθώς τον Ιανουάριο του 2010 είχε συλληφθεί στη διάρκεια επίθεσης κατά των συμμετεχόντων σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Πανόρμου όπου προέκυψε καταδικαστική απόφαση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» που φορώντας κουκούλες και κράνη, επιτέθηκαν με κοντάρια και στειλιάρια.

Οκτώ χρόνια αργότερα είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν ξεσπάσει σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τον Ιούλιο του 2018.

Στο μεταξύ, στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο θα οδηγηθεί την Τετάρτη (06/10) ο 30χρονος ναζιστής που συμμετείχε στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

Το δικαστήριο δεν συνομολόγησε το αίτημα του κατηγορούμενου να απελευθερωθεί.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα. Ο 30χρονος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην απρόκλητη επίθεση που είχε όλο τον γνωστό εγκληματικό τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

efsyn.gr

Categories