Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: «Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας»

Τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παίρνει ο Συνδυασμός Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, δίνοντας απάντηση στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της ελληνογαλλικής συμφωνίας.

Δείτε επίσης: Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: «Παραδώσαμε πλοία που περιπολούν στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης μας δυσφημεί»

Ο ΣΕΝΕ, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζει: «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη και κ. Γεωργιάδη για ποιες επενδύσεις μιλάτε αλλά και προσδοκάτε για τα Ναυπηγεία μας και συγκεκριμένα για την Ελευσίνα;»

Ακόμα, τονίζει: «Φτάνει πια ο εμπαιγμός τόσο από εσάς όσο και από τον Υπουργό Ανάπτυξης Επενδύσεων κύριο Γεωργιάδη που έχει μετατραπεί σε υπουργό Υποβάθμισης Επενδύσεων με όλες τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του και λεγόμενα του».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή τις απαξιωτικές δηλώσεις – τοποθετήσεις της κυβέρνησης, και δια στόματος σας στη Βουλή για την ανάθεση των φρεγατών και κατασκευής τους στη Γαλλία, αφήνοντας τα Ελληνικά Ναυπηγεία εκτός προγράμματος,εκφράζουμε την απογοήτευση μας αλλά περισσότερο την οργή μας ,για την δυσφήμηση και τον εμπαιγμό τόσο στα δύο μεγάλα Ναυπηγεία της χώρας Ελευσίνας – Σκαραμαγκάς αλλά περισσότερο για όλους εμάς τους εργαζόμενους.

Όλη η κυβέρνηση , που όλον αυτόν τον καιρό διαλαλούσαν δημόσια και σε όλα τα μέσα για τον μεγάλο τους στόχο, την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας και το πόσο πρέπει να στηριχτούν τα Ναυπηγεία,και να έχουν συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα των εξοπλιστικών με ανάθεση ή και συμπαραγωγή στα προγράμματα του πολεμικού Ναυτικού να έρχονται και να απαξιώνουν οι ίδιοι με τις κινήσεις τους και τα λεγόμενα τους.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη και κ. Γεωργιάδη για ποιες επενδύσεις μιλάτε αλλά και προσδοκάτε για τα Ναυπηγεία μας και συγκεκριμένα για την Ελευσίνα;
Με αυτές τις δηλώσεις και μάλιστα μέσα από το βήμα της Βουλής περιμένετε να γίνει κοσμοσυρροή από υποψήφιους επενδυτές;
Να αγοράσουν τι;;και πως;;;

Κύριε Μητσοτάκη τα Ναυπηγεία έχουν πολύ έμπειρο και πλήρες καταρτισμένο εργατικό προσωπικό και απόδειξη είναι ότι όλα τα πλοία που κατασκευάστηκαν στην Ελευσίνα είναι στην πρώτη γραμμή στο Αιγαίο και όπου έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Έχετε στην διάθεσή σας τα καλύτερα πλοία με μισθούς πείνας και στην πλάτη μας πολλά οφειλόμενα χρήματα πολλών ετών ,παρόλα αυτά, χάρη στο φιλότιμο όλων μας γιατί πάνω απ’όλα έχουμε πολύ υψηλό το πατριωτικό μας φρόνιμα εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να καμαρώνετε εσείς και να καρπώνεστε τα εύσημα, και εμείς την απαξίωση.

Δεν φταίμε εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά εσείς,όλες οι κυβερνήσεις με τους εκάστοτε εργοδότες για την κατάσταση των Ναυπηγείων,και όλα με την ανοχή σας και την συγκάλυψη σας.

Λίγο σεβασμό λοιπόν κ. Μητσοτάκη..και ενημερωτικά σας παραθέτουμε μια σειρά από έργα που εκτελέστηκαν στην Ελευσίνα και όλοι μας έδιναν τα εύσημα για την ποιότητα δουλειάς μας:

1) Κατασκευή 4 αρματαγωγών
2) 1 πετρελαιολοφόρο για το ΠΝ (κατασκευή)
3) 2 Σκάφη του Λιμενικού
4) 2 Τρυπάνια (επισκευή)
5) Κατασκευή ΝΗΣΟΣ – ΧΙΟΣ
6) Κατασκευή 2 Φεριμπότ
7) Κατασκευή 7 ΤΠΚ
8) Κατασκευή Τρυπανιού εξόρυξης πετρελαίου στον Πρίνο Καβάλας
9) Κατασκευή πλωτής Γέφυρας Αγίας Μαύρας Λευκάδας
10) ΟΣΕ τροχαίο υλικό
11) Αποθέτες της ΔΕΗ

Και πολλά άλλα πλοία και κατασκευές…

Στο δια ταύτα κύριε Μητσοτάκη , ακόμη σας περιμένουμε από το 2019 στη ΔΕΘ,όπως είχατε αναφέρει να δώσετε λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, και είμαστε στο 2021 και ακόμη περιμένουμε!!!

Φτάνει πια ο εμπαιγμός τόσο από εσάς όσο και από τον Υπουργό Ανάπτυξης Επενδύσεων κύριο Γεωργιάδη που έχει μετατραπεί σε υπουργό Υποβάθμισης Επενδύσεων με όλες τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του και λεγόμενα του.

Ειδικά ο κύριος της Ανάπτυξης Επενδύσεων – Υποβάθμισης Επενδύσεων έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ταλαιπωρία μας τα τελευταία τρία χρόνια,που σε κατ’ιδίαν συναντήσεις μας όλο αυτό το διάστημα μας εμπαίζει με ημερομηνίες και λέγοντάς μας συνέχεια ότι από αύριο και κάθε αύριο τελειώνει η ταλαιπωρία μας…και έχουν περάσει με όλα τα αύριο τρία χρόνια!!!

Καλό θα ήταν κύριε Πρωθυπουργέ να αναλάβετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την πρωτοβουλία της λύσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και όχι ο εν λόγο υπουργός, γιατί με όλη του την στάση μας έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό και ανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος χαιρετίζουμε και εμείς την ανακοίνωση των συναδέλφων μας στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ.

documentonews.gr

Categories