Απάντηση Ντίνου Χασάπη στην ερώτηση Χρ. Τσιγαρίδα σχετικά με την με την απουσια του Δήμου Σαρωνικού στην προβολή της παραγωγής του εδαφοβελτιωτικού

Σχολιάζοντας την ερώτηση του Χρ Τσιγαρίδα στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Οκτ, σχετικά με την απουσια του Δήμου Σαρωνικού στην προβολή της παραγωγής του εδαφοβελτιωτικού, ο Καθηγητής Ντίνος Χασάπης, επιστημονικός υπεύθυνος του πιλοτικού προγράμματος, μας έστειλε τη παρακάτω επιστολή προς δημοσίευση.

“Απάντηση Ντίνου Χασάπη

Ο κ. Τσιγαρίδας παρέλαβε 2 σακιά του εδαφοβελτιωτικού συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα εφαρμογής του. Έτσι κατεγράφη ως χρήστης μαζί με αρκετούς άλλους που έχουν εξαντλήσει την μέχρι σήμερα παραγωγή του. Σύντομα εντός του Οκτωβρίου θα υπάρχουν και άλλες ποσότητες προς διάθεση στους πολίτες και στους φορείς του Δήμου.

Σχετικά με την κριτική του για την παρουσία και συμμετοχή των Δημοτικών αρχών. Ο Δήμαρχος, ο Αν/δήμαρχος καθαριότητας και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου παρακολούθησαν και βοήθησαν, αποτελεσματικά από την αρχή, την δράση ανακύκλωσης των κλαδεμάτων που ολοκληρώσαμε. Μετά από επαφές που είχα και με τον κ. Σωφρόνη αλλά και με αρκετούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης διαπίστωσα ομοφωνία σχετικά. Υπάρχει γενική αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης και οδηγεί όλους, Δημοτικές και τοπικές αρχές, ενεργούς πολίτες, εργαζόμενους στην καθαριότητα να αναπτύξουν μία εναλλακτική διαχείριση των βιοαποβλήτων με ανταποδοτικά πλεονεκτήματα. Α. Οικονομικά από την αξία των προϊόντων και Β. Περιβαλλοντικά από την εκτροπή από την ταφή η το τριτοκοσμικό κάψιμο των κλαδεμάτων.

Ο Δήμαρχος αναμένει την νέα παραγωγή για να εγγραφεί στο πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσει το εδαφοβελτιωτικό στα αμπέλια του. Τα ίδιο αναμένω και από όλους τους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Εντός την επόμενης εβδομάδας με αφορμή την παράδοση της τελικής έκθεσης θα γίνουν αναλυτικά ανακοινώσεις”.

Categories