Τα εγκαίνια της έκθεσης GrowOurHumanity στην Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας – video

Σοφά λόγια, γραμμένα σε 16 πάνελ,  διακεκριμένων ανθρωπιστών που ανέπτυξαν την έννοια της ανθρωπιάς, την ηθική ακεραιότητα και την πίστη στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος  είναι το θέμα της έκθεσης  “GrowOurHumanity” που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 17/10/21, στην Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης».

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, είναι μία δράση στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού, του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, της Βιβλιοθήκης Σαρωνίδας «Α. Ιωαννίδης», του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας και των εθελοντών «Young Volunteers in Action»

Πρόκειται για μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης του ανθρώπου από τον συνάνθρωπο και μια απόπειρα προσέγγισής του ατόμου με αισθήματα σεβασμού και αλληλεγγύης , ώστε σε καιρούς πολυεπίπεδης κρίσης, οι δίαυλοι της επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί.

Η εκδήλωση των εγκαινίων στην οποία παρέστη και μίλησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ Δήμητρα Ράπτη, ο Αντιδήμαρχος ΠΠ του Δ. Σαρωνικού Χαραλ. Γαλάνης, η πρόεδρος της Κοινότητας Σαρωνίδας Άλκιστη Παπαδογεώργη και εκπρόσωποι του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι του Δήμου Σαρωνικού για λογαριασμό του ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ.

Εννοείται ότι την οργάνωση της έκθεσης την έχουν οι «Young Volunteers in Action» υπό την εποπτεία της Αναστασίας Ιωαννίδη. Μεταξύ των εθελοντών είναι και ο αιρετός Νίκος Ζουγανέλης , Σύμβουλος Κοινότητας Καλυβίων.

Τα ρητά προέρχονται από τους:
Τσεχική Δημοκρατία – Βάτσαβ Χάβελ, Άλφονς Μούχα
Αγγλία – Βιρτζίνια Γουλφ, Κλάιβ Στέιπλς Λιούις
Σουηδία – Γκρέτα Τούνμπεργκ
Ισπανία – Ενρίκε Βίλα-Μάτας
Σλοβενία – Φραντσέ Πρεσέρεν
Ρουμανία – Τζόρτζε Ενέσκου, Μιχάι Εμινέσκου
Πολωνία – Στάνισλαβ Χέρμαν Λεμ
Νορβηγία – Φρίντγιοφ Νάνσεν
Ολλανδία – Μπαρούχ Σπινόζα
Γαλλία – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Κύπρος – Κώστας Μόντης

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας είναι ανεξάρτητος οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας και συμμετέχει στο διεθνές πρότζεκτ #GrowOurHumanity, το οποίο ξεκίνησε από το Τσεχικό Κέντρο της Στοκχόλμης και συνεχίστηκε σε άλλες πόλεις – Βρυξέλλες, Σόφια, Μιλάνο, Ρότερνταμ και σε άλλα Τσεχικά Κέντρα και τσεχικές πρεσβείες.

 

Categories