Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:32 ανοιχτά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό του βάθος ήταν 66,3 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επίσης σε Σαντορίνη, Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

«Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς», είπε ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως είναι έξω από το ελληνικό τόξο.

Η νέα αυτή ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώνεται μία βδομάδα μετά τα 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν σε θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης.

«Δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα»
«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη», υπογράμμισε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε ότι «δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται».

documentonews.gr

 

 

Categories