Δ.Τ. Συνέντευξη δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου, στο περιοδικό «Δήμος-Λαυρεωτική, Σαρωνικός»

Πέτρος Φιλίππου: «Δεν πρέπει να καταστραφεί το περιβάλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης ανεμογεννητριών»

Συνέντευξη με κεντρικό θέμα τις ανεμογεννήτριες παραχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, στο περιοδικό «Δήμος- Λαυρεωτική, Σαρωνικός».

Ο κος. Φιλίππου ανέδειξε στη συνέντευξη, τους λόγους για τους οποίους οι εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, ιδίως οι ανεμογεννήτριες, ξεσηκώνουν διαμαρτυρίες στις περιοχές όπου δρομολογείται η τοποθέτησή τους, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, και αντιπρότεινε επιτακτική αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.
Σημείωσε, ότι η κλιματική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και κατά συνέπεια δεν έχει νόημα να αναπτύσσονται φαραωνικών διαστάσεων έργα, επιβλαβή για το περιβάλλον. Τόνισε δε, ότι τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις περιοχές τους.
Σταχυολόγησε, τέλος, τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο δήμος στην κατεύθυνση της «πράσινης ενέργειας» δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και στο βιοκλιματικό σχολείο.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Categories