H EANE μέλος στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία για να σώζει ζωές

H EANE μέλος στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία

Βέλγιο 19.10.2021. Ορόσημο για την ασφάλεια στο νερό και την αθλητική ναυαγοσωστική, αποτελεί η ιστορική ένταξη της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) στο International Life Saving Federation (ILS) και το International Life Saving Federation of Europe (ILSE). Χάρη στην ένταξη θα συνεχίσει ενισχυμένη να προστατεύει την δημόσια υγεία από τραυματισμούς μέσω αθλητισμού.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ
Η υποψηφιότητά της, υποστηρίχθηκε από 8 οργανισμούς (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, A Chance For Children Foundation, International Awards Giuseppe Sciacca, International Swimming Hall of Fame, International Federation of Swimming Teachers’ Association, Princess Charlene of Monaco Foundation, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Ακαδημία «Κοινωνία και Αθλητισμός»).

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Την υποψηφιότητα υποστήριξαν σημαντικές προσωπικότητες. Ο Λουκάς Μπισταράκης («πατέρας» Ελληνικής επαγγελματικής ναυαγοσωστικής και της Σχολής Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), έγραψε στην «Ναυαγοσωστική Διαθήκη» του: «Πριν κλείσω τα μάτια μου, θέλω εγγυήσεις ότι οι θυσίες που έκανα για να υπηρετήσω την FIS και τον Ερυθρό Σταυρό σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική δεν πήγαν χαμένες. Στηρίξτε την ΕΑΝΕ και τον διάδοχό μου, Στάθη».

«Έχω διαπιστώσει αξιοπιστία, μεράκι, αφοσίωση, το βάθος και εύρος γνώσης, και την ικανότητα του Στάθη να εμπνέει. Η ΕΑΝΕ έχει αποδειχθεί ένας αξιοσέβαστος οργανισμός με έναν ικανό ηγέτη που έχει φέρει επανάσταση στην υδάτινη ασφάλεια και την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα και αποτελεί κινητήριο δύναμη διεθνώς» (Greg Bonann, Δημιουργός Baywatch, Ιππότης Διάσωσης ILS).

«O Στάθης αποτελεί αποδεδειγμένη και αξιόπιστη δύναμη ασφάλειας στο νερό στην Ελλάδα και παγκοσμίως, γεγονός που εξηγεί γιατί τον βραβεύσαμε σε τόσο μικρή ηλικία. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του οργανισμού του» (Brent Rutemiller, Πρόεδρος International Swimming Hall of Fame).

«Είδα το υψηλών προδιαγραφών έργο του Στάθη και της Ελευθερίας στους αγώνες και στηρίζω την υποψηφιότητα τους» (John Long, Ιππότης Διάσωσης ILS, Αντιπρόεδρος Royal Life Saving Society Commonwealth).

«Ο Στάθης έκανε την αθλητική ναυαγοσωστική πανεπιστημιακό μάθημα, γεγονός σημαντικό για την εξέλιξη του αθλήματος. Είναι απαραίτητος στο πανεπιστήμιο, χαίρει σεβασμού από φοιτητές και συναδέλφους και αναμφισβήτητα ωφελεί την Ελλάδα, την Ευρώπη και το Παγκόσμιο ναυαγοσωστικό κίνημα» (Καθ. Κώστας Καρτερολιώτης, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ Αθηνών).

«Όπως εξηγεί η Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα, κάθε πρωτοπόρος πληρώνει το τίμημα της επιθυμίας του να προσφέρει. Ο Στάθης και η Ελευθερία παράγουν έργο στην Ελλάδα που ελπίζουμε να εκτιμηθεί» (Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, Γ. Γραμματέας International Awards Giuseppe Sciacca).

«Συνεργαζόμαστε με τους ιδρυτές της ΕΑΝΕ από το 2014. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της τα αποτελέσματα ήταν άριστα, απόδειξη του πάθους και της αποφασιστικότητας τους» (Pascal Granero, General Director Princess Charlene of Monaco Foundation).

«H EANE έχει αποδεδειγμένη αξία, αποτελεσματικότητα και συντροφικότητα. Είναι απολύτως αξιέπαινη για τη συνεισφορά της στον υγρό στίβο. Οι ιδρυτές της έφεραν την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα» (Dave Candler, CEO International Federation of Swimming Teachers’ Association).

«Ως φύλακες των συνόρων, τα ΟΥΚ εμπιστεύονται μόνο τους ικανούς και τους αξιόπιστους. Στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσανατολισμό της ΕΑΝΕ» (Αλέξανδρος Παλατιανός, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων).

«Οι άνθρωποι της ΕΑΝΕ έκαναν ότι κανείς άλλος. Είχαν το κουράγιο να ξεκινήσουν από το μηδέν, παρά τα εμπόδια λόγω καταστάσεων, για να υπηρετήσουν όλους μας» (Βούλα Ζυγούρη, OLY, Πρόεδρος Ακαδημίας Κοινωνία και Αθλητισμός).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Η ΕΑΝΕ εκφράζει ευγνωμοσύνη στους Dr. Harald Vervaecke (Γ. Γραμματέας ILS), Graham Ford (ILS President), Dr. Detlev Mohr (ILSE President), στα μέλη του ILS Membership Committee, στους προαναφερθέντες οργανισμούς και προσωπικότητες, στους εκπροσώπους και τους οργανισμούς των χωρών που υπερψήφισαν, στους αθλοσώστες, εθελοντές, συμμάχους και τα επίτιμα, νομικά και φυσικά μέλη της σε 30 χώρες που ταυτίστηκαν με το όραμα της.

ΣΧΟΛΙΑ
O Πρόεδρος Δρ. Στάθης Αβραμίδης, σχολίασε: «Η ένταξη προκαλεί έντονα συναισθήματα χαράς και αποτελεί τη δικαίωση μιας κοινωνικής προσφοράς 2 δεκαετιών. Οι αλλαγές και η πρόοδος επιτυγχάνονται μόνο όταν είναι αναπόφευκτες. Το πνεύμα του Ερρίκου Ντυνάν και του Ρέιμοντ Πιτέτ ζει!» Η Αντιπρόεδρος Ελευθερία Αβραμίδου, είπε: «Η ΕΑΝΕ αντιλαμβάνεται την ένταξη όχι ως προνόμιο αλλά ως καθήκον. Για αυτό επιθυμεί να την αξιοποιήσει συνεργαζόμενη με ΟΛΟΥΣ όσους το επιθυμούν για να ωφεληθεί η κοινωνία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Πηγή: Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Categories