Εισαγγελέας για τον νταή ΜΑΤατζή που έσπασε βιτρίνα καταστήματος

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει το περιστατικό ωμού χουλιγκανισμού από άνδρα των ΜΑΤ κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής την Τρίτη στα Εξάρχεια.

Την ώρα που η ΓΑΔΑ με μια «χλιαρή» ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι θα ερευνήσει τα πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από νωρίς σήμερα το πρωί τραβήχτηκε χθες το απόγευμα, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν σε ένα άγριο κρεσέντο βίας και δείχνει ξεκάθαρα άνδρα των ΜΑΤ να σπάει τη τζαμαρία καταστήματος, στο οποίο βρίσκονταν μέσα πολίτες.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, φέρεται να κοιτάει στον δρόμο προτού προβεί στη βίαιη ενέργεια ώστε να βεβαιωθεί ότι.. δεν τον παρακολουθεί κανείς.

Από τα σπασμένα γυαλιά τραυματίστηκε στο χέρι μια γυναίκα, ενώ οι πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα του φώναζαν να σταματήσει.

Μια γυναίκα του είπε «είσαι τρελός», με τον αστυνομικό να απαντά προκλητικά «ναι είμαι τρελός».

Νωρίτερα το μεσημέρι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια ανακοίνωση μνημείο στρουθοκαμηλισμού, υπόσχεται να… εξετάσει τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η ΓΑΔΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθτα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση».

efsyn.gr

 

Categories