Οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος με αφορμή τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό, στον οποίο έχει προχωρήσει από τη Δευτέρα η δημοτική αρχή.

Μετά τις εξηγήσεις που δοθήκαν ότι η πόλη θα συνεχίσει να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα της και καθιστώντας σαφές ότι η κατάληψη του ΣΜΑ στο Σχιστό θα συνεχιστεί, ο δήμαρχος αποχώρησε από το Α.Τ. Περάματος.

Αμέσως μετά, ο κ. Βρεττάκος δήλωσε:

«Ξεκαθαρίζουμε σε κάθε τόνο ότι ο αποκλεισμός του ΣΜΑ θα συνεχιστεί ότι κι αν σκαρφιστούν. Καλούμε τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας σε επαγρύπνηση. Τη Δευτέρα 01/11 συγκεντρωνόμαστε μαζικά στις 9:00 π.μ. έξω από το ΣΜΑ του Σχιστού για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε κείνους που επιδιώκουν να μας τρομοκρατήσουν. Κυβέρνηση και περιφέρεια πρέπει να επιλέξουν εάν θα ακούσουν τον συσσωρευμένο εδώ και δεκαετίες θυμό των κατοίκων και θα δώσουν έστω και τώρα λύσεις ή θα συνεχίσουν κυνικά να διαπράττουν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος τους».

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στην κατάληψη του ΣΜΑ καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή της στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη μετατροπή του Σχιστού σε βασικό αποδέκτη των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής.

efsyn.gr

Categories