Νέα απογοήτευση για τους παραβάτες του υγρότοπου των Αλυκών Αναβύσσου.

“Νέα απογοήτευση για τους παραβάτες του υγρότοπου των Αλυκών Αναβύσσου.

Ομάδα διαφημιστών την Πέμπτη 4/11 το απόγευμα κατέστρεψαν σημείο της περίφραξης. Εισήλθαν 4 οχήματα και ξεκίνησαν την παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο για λογαριασμό επιχείρησης σε γειτονικό Δήμο.

Μέλος της ομάδας μας διαπίστωσε την παράβαση και ειδοποίησε την Αστυνομία. Παράλληλα τους προσέγγισε και τους ενημέρωσε για τις συνέπειες (βλ έγγραφο τροχαίας) Επικαλέσθηκαν το ότι είχαν άδεια από τον τοπικό Αν/δήμαρχο με την μεσολάβηση Αν/δημάρχου της Λαυρεωτικής. Το μέλος την ομάδας μας επικοινώνησε και με τους 2 και διαπιστώθηκε ότι όλα ήσαν ψέματα. Μετά από αυτό δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του υγρότοπου και αποχώρησαν υποσχόμενοι ότι θα επισκευάσουν την περίφραξη. Ο Αν/δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε και εγγυήθηκε την συνέχεια. Πράγματι η επισκευή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5/11.

Συμπέρασμα είναι ότι ο αγώνας μας για την προστασία πρέπει να ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του υγρότοπου και την ανάπτυξη των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων. Αυτές θα επιτρέψουν την πρόσβαση στο χώρο όπως αναλύεται στην σχετική νομοθεσία, θα φέρει νέους επισκέπτες και θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Περιμένουμε τους επιχειρηματίες να συμπορευθούν δείχνοντας και στους πολίτες ότι έχουν όραμα διαφορετικό από ορισμένους οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη μέσω αυθαίρετων καταλήψεων δημοτικών χώρων, πεζοδρομίων και παραλιών”.  –ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΑΛΥΚΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ-

 

 

Categories