Παράθυρο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 65

Επιμέλεια: Στράτος Ιωακείμ

Σκέψεις για υποχρεωτική αναμνηστική δόση εξετάζει η κυβέρνηση. Τι ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

Με την εξάπλωση της πανδημίας να βαίνει εκτός ελέγχου η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπο να μπει ένα φρένο χωρίς όμως επιτυχία. Τα νέα μέτρα που εξετάζονται στο Μαξίμου αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου με σκέψεις να γίνει υποχρεωτική για τους άνω των 65 ετών.

«Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», αποκάλυψε (MEGA) ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

video
«Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους» πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης κρίνοντας πως «σε αυτή τη φάση τα μέτρα είναι επαρκή» αν και κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς που παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό.

Η σκέψη προσομοιάζει με το γαλλικό μοντέλο που προβλέπει πως το υγειονομικό πάσο των ατόμων άνω των 65 ετών, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα παύει να ισχύει αν δεν κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση.

Ξανά στο προσκήνιο σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ
Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποτελούν εστία μετάδοσης του κορονοϊού και με την κυβέρνηση να παρακολουθεί χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως υπάρχουν για χρήση διπλής μάσκας. «Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα» είπε.

video
► Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι ακόμα 70 συμπολίτες μας κατέληξαν με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 16.686. Οι νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις της νόσου σε μία μόλις μέρα ήταν 6.154 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασε τους 530.

efsyn.gr

 

Categories