ΕΣΗΕΑ: Ψεύτικη φωτογραφία Τσίπρα-Λιγνάδη -Σε ποιον έκανε επίπληξη

Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε επίπληξη του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου ο οποίος δημοσίευσε fake φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Σε επίπληξη και ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, προχώρησε η ΕΣΗΕΑ για τον δημοσιογράφο του ομίλου Μαρινάκη, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο (in.gr) για την ανάρτηση ψεύτικης φωτογραφίας κατά την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η φωτογραφία αυτή είχε προκαλέσει σάλο καθώς ήταν προϊόν φωτομοντάζ, ενώ για να καταλάβει κανείς πως η φωτογραφία αυτή δεν είναι γνήσια, θα έπρεπε να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά παραπλάνηση των αναγνωστών.

Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ «ο συν. Ε.Χ., αντιδρώντας σε πρακτικές που προαναφέρονται, με βάση φωτογραφίες του πρωθυπουργού κ.λ.π. με τον Δημ. Λιγνάδη, επιχείρησε κάτι πολύ χειρότερο, αναρτώντας επεξεργασμένη φωτογραφία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον καταγγελλόμενο σκηνοθέτη και τον απαράδεκτο υπέρτιτλο, όπως διαλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Και αναμφίβολα δημιουργούνται οι επιδιωκόμενες εντυπώσεις, οι οποίες ίσως μετριάζονται αλλά δεν αναιρούνται από τη διευκρίνιση στο κείμενό του, πως η φωτογραφία δεν είναι γνήσια, κάτι που έχει σημασία μόνο για όσους αναγνώσουν ολόκληρο το κείμενο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

aftodioikisi.gr

Categories