Συζητάμε για covid και με όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. ΑΝΑΤΟλΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ – Πέμπτη 18/11 στις 7.00 μμ

Συζητάμε για covid και με όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Καλεσμένοι του Μέμου Ξυγκάκη στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ την Πέμπτη 18/11/21:

1 – Γιώργος Βήχας. Καρδιολόγος με βαθμό Διευθυντή. Εργάζεται στο Κ. Υ. Καλυβίων και εκτός από το καρδιολογικό ιατρείο είναι και ιατρός εμβολιαστικού κέντρου. Επίσης, επιμελείται και πραγματοποιεί το ιατρείο long Covid-19 για όλη την περιοχή των Μεσογείων.
Ο Γιώργος Βήχας είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του Μητροπολιτικου ιατρείου στο πρώην αεροδρόμια του Ελληνικού που η δράση του είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη το έτος 2015 και το έτος 2016 πήρε το διεθνές ιατρικό βραβείο για την Ειρήνη.
( Για την ιστορία το βραβείο για την Ειρήνη το έχουν πάρει δύο ιατροί. Εκείνος και μια τουρκαλα ιατρός η οποία τώρα είναι φυλακισμένη του Εερντογάν. Η οργάνωση που τους βράβευσε πήρε το Νόμπελ Ειρήνης την επόμενη χρονιά). Σημειώνεται ότι ο Γ. Βήχας έχει πολλές αποστολές στο εξωτερικό και κυρίως στην Αιθιοπία χωρίς καμιά οργάνωση πίσω του
Εκτός της ιατρικής είναι επίσης θεατρικός συγγραφέας και συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων

2 -Μαρία Γκίνη. Προϊσταμένη Νοσηλευτικης Υπηρεσίας Κ. Υ. Καλυβίων . Προϊσταμένη Μονάδας Εμφραγματων και επί 17 χρόνια υπεύθυνη βηματοδοτικου εργαστηρίου σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών. Έχει ειδικότητα Παθολογικής Νοσηλευτικής και ακολουθεί μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο κλάδο “Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας”.
Με πλούσιο κοινωνικό έργο εκτός της συμμετοχής της (εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος) στην Διοικούσα Δημοτική παράταξη, διετέλεσε μέχρι πριν λίγο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού. Συμμετέχει σε Προγράμματα Αγωγής Υγείας  και  όπου υπάρχει ανάγκη για ΠΡΟΛΗΨΗ καθώς και σε δράσεις προσφοράς βοήθειας σε κακοποιημενες γυναίκες και παιδιά σε δομές προσφύγων κυρίως μετά τον πολέμο στην Συρία.  Εχει στενή συνεργασία με ανθρώπους που βοηθούν πληθυσμούς ανά τη γη όπως με τους Γιατρούς Καρδιάς  και ευελπιστεί στο μέλλον και η ίδια να οργανώσει δική της αποστολή σε χώρες που έχουν ανάγκη. Εκτός τωω αναφερθέντων η Μαρία Γκίνη γράφει ποίηση και διηγήματα τα οποία έχουν δημοσιευτεί μόνο σε ποιητικά blogs μέχρι στιγμής, τα οποία σε κάποια στιγμή θα εκδοθούν αφού όμως περάσει η Πανδημία.

Τι έγραψε ο Γιώργος Βήχας για την εκπομπή της Πέμπτης 18/11/21:

“Την ερχόμενη Πέμπτη 18/11 στις 19:00 ανοικτή ζωντανή συζήτηση για την covid, long covid και εμβόλια. Είναι η αρχής μιας προσπάθειας να απαντήσουμε στα ερωτήματα των πολιτών με την βοήθεια της προσωπικής εμπειρίας και της γνώσης που έχουμε αποκομίσει από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Το πλέον άγνωστο κομμάτι της πανδημίας είναι αυτό που διεθνώς ονομάζεται πλέον long covid, η μακροχρόνια covid. Έχουμε ήδη εμπειρία δέκα μηνών από την εξέταση αυτών των ασθενών και η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι τώρα είναι δυστυχώς δυσανάλογη της σοβαρότητας των συμπτωμάτων που βιώνουν αυτοί οι ασθενείς. Στην διάθεσή σας λοιπόν για όποια ερωτήματα η προβληματισμούς υπάρχουν”. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ

Το link στο facebook για να δείτε ζωντανά την εκπομπή και να στείλετε τα ερωτήματά σας. Συντονιστείτε: ΠΕΜΠΤΗ 18/11- 7.00 mm

https://www.facebook.com/Paraktios/posts/1926749140829353

 

Το link για το youtube

 

Categories