Επέτειος Πολυτεχνείου: Χιλιάδες κόσμου στη πορεία τιμούν τη μνήμη της εξέγερσης (Photos και Video)

Kορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την φοιτητική εξέγερση του 1973, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ να ξεκινά λίγο πριν τις 17:00.

Στην κεφαλή της μαζικής πορείας για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκεται το πανό του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών ενώ φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν από την Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Μέτρα για την υγεία κι όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία» και «Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί», αποτελούν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Οι αγώνες της νεολαίας απέναντι σε μια ακραία συντηρητική πολιτική είναι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Στην Αμερικανική Πρεσβεία η σημαία του Πολυτεχνείου

Έφτασε λίγο πριν τις 17.00 μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, την σημαία κράτησαν και παιδιά. Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ  

documentonews.gr

Categories