Ο Άδωνις από το «μη σώσουν να εμβολιαστούν» τώρα θέλει να «προστατέψει» τους ανεμβολίαστους

Τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού απαγορευτικού («λοκντάουν») στη χώρα, παρά τα νούμερα στα κρούσματα, τη συνεχή αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών και τους υψηλούς αριθμούς των νεκρών.

«Δεν μυρίζει lockdown, το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας ότι δε θα πάμε σε lockdown.

»Ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας απέναντι στην πανδημία είναι να εμβολιαστούμε.

»Έχουμε μια πίεση στο σύστημα Υγείας που μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη», τόνισε στο MEGA ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την ανησυχία του για τις νοσηλείες και τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Τόνισε πάντως πως «παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών.

»Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη».

«Μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά», προσέθεσε.

«Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε».

Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων ή μέτρων μέχρι τις γιορτές, «χωρίς να συζητάμε για lockdown.

»Δεν θα υπάρξουν γενικευμένα μέτρα lockdown.

»Η πανδημία είναι εδώ και δε θα φύγει με μαγικό τρόπο.

»Η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και όπου εξωτερικά υπάρχει συνωστισμός», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Α. Γεωργιάδης: Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά

«Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας και εκείνος την περίπτωση επιβολής lockdown.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης, που τώρα θέλει να προστατέψει τους ανεμβολίαστους, πρόσφατα είχε δηλώσει «μη σώσουν να εμβολιαστούν».

«Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Β. Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα» επεσήμανε ο υπουργός, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Επέμεινε ότι τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και οι περιορισμοί έχουν ως σκοπό τόσο την δική τους προστασία όσο και των υπολοίπων:

«Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε.

»Κινδυνεύει η υγεία τους και συνακόλουθα κινδυνεύει και το ΕΣΥ με περισσότερες νοσηλείες».

Δείτε εδώ πόσο ενδιαφέρει τον Άδωνι η υγεία των πολιτών:

Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού απαγορευτικού, για δύο βασικούς λόγους:

«Θεωρούμε ότι δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το επιβάλουμε διότι το 75% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί άρα δεν κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία», υπογραμμίζοντας πως «έχουμε δώσει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα».

Αλήθεια; Τελείωσαν τα λεφτά; Όταν τα σκορπίζατε σε απευθείας αναθέσεις -και όχι στον λαό- δεν ξέρατε ότι θα τελειώσουν κάποια στιγμή τα λεφτά;

Πρόσθεσε πως λόγω και του πληθωρισμού «να ξεχάσουμε αυτό το σενάριο».

Να του πούμε ότι λόγω της ακρίβειας θα ψάχνει να βρει την ψήφο του.

Πιθανά νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Ο κ. Γεωργιάδης πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους, «εφόσον μπορεί αυτοί να επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «από την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ».

Αλήθεια; Τότε γιατί στους 500 διασωληνωμένους είναι πλήρεις;

Αλλά, όπως ανέφερε, «ακόμα και 1 δισ. ευρώ να είχαμε, δεν μπορούμε να φτιάξουμε άλλες γιατί δεν έχουμε το προσωπικό να τις στελεχώσει».

Η σωστή απάντηση είναι ότι, επί 18 μήνες -αρκετός καιρός για να εκπαιδευτεί προσωπικό για νέες ΜΕΘ- δεν εκπαιδεύσατε γιατρούς και νοσηλευτές επειδή πετούσατε χαρταετό, παριστάνατε τις “υπουργάρες”, είχατε κι έναν περιορισμένης ευθύνης για υπουργό Υγείας, και κοροϊδεύατε τον ελληνικό λαό ότι οι επόμενες “δεκαπέντες ημέρες είναι οι κρίσιμες” και έτσι σπαταλούσατε πολύτιμο χρόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι εάν την αρνείστε.

Και συνέχισε ο παραληρηματικός:

«Η Γερμανία με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 100 άτομα στον πλανήτη στέλνει ασθενείς σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού γιατί δεν φτάνουν οι δικές της λόγω πίεσης στο σύστημα υγείας της.

»Άρα όσες ΜΕΘ και να φτιάξεις, αν δεν σταματήσεις την πανδημία, δεν φτάνουν», δήλωσε.

Άδωνι, άντε πήγαινε πούλα κάνα βιβλίο, έγινες και ειδικός στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

tribune.gr

Categories