ΟΕΝΓΕ σε Μητσοτάκη:” Δεν έχουμε ανάγκη από βοηθήματα -Απαιτούμε τους μισθούς και τις απλήρωτες εφημερίες”

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής έκτακτο βοήθημα ίσο με το μισό μισθό σε 100.000 υγειονομικούς, με την ΟΝΓΕ να απαντά πως δεν έχουν ανάγκη από βοηθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι το ελάχιστο που οφείλει η κυβέρνηση ως έμπρακτη αναγνώριση της μάχης που δίνουν με τον κοροναϊό οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας είναι να επανέλθουν οι μισθοί στα προ μνημονιακών περικοπών επίπεδα, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός και υπογραμμίζουν ότι απαιτούν την πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών έξι μηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:
«Οι υγειονομικοί που βρίσκονται δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμά της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν ανάγκη από βοηθήματα.Αυτό που διεκδικούμε, απαιτούμε είναι να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές την επαναφορά του 13 και του 14 μισθού και επιτέλους να πληρωθούν δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση».

Σε νεότερη πληρέστερη ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:
«Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας που βρίσκονται δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουμε ανάγκη από βοηθήματα. Άλλωστε το αντίστοιχο περσινό βοήθημα βγήκε «ξινό» σε πολλούς που το έλαβαν γιατί στην φορολογική εκκαθάριση φέτος πλήρωσαν τα διπλά σε παραπάνω φόρο (σχετικά έχουμε κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Υγείας και προς την ΑΑΔΕ χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής).

»Αυτό που απαιτούμε είναι αφενός την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ από τον Φεβρουάριο του 2018 για την επαναφορά του μισθού μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012 , αφετέρου την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Πάει πολύ να μας εμπαίζουν με «βοηθήματα», όταν ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών σε πλήθος συναδέλφων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση».

aftodioikisi.gr

Categories