Επιστολή διαμαρτυρίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων για την συνεχή υποβάθμιση του.

Δεν χρειάζεται πρόλογος η άλλες επεξηγήσεις για την επιστολή την οποία δημοσιεύουμε και  παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Σωφρόνη κατά την διάρκεια της Οργανωτικής Συνάντησης των αιρετών της παράταξής του, που έγινε την Τρίτη 23 Νοε στο ΑΝΙΜΑ Αναβύσσου

Αξιότιμη κα Πρόεδρε
Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση ως Κοινοτικό Συμβούλιο Καλυβίων, δια της παρούσης να εκτελέσουμε την ομόφωνη απόφαση μας που πάρθηκε από το Σώμα το οποίο συγκροτήθηκε στις 26/10/21 .
Η απόφαση μας η οποία εκτελείται μέσω αυτής της επιστολής είναι :

Σύνταξη και αποστολή προς ανάγνωση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο επιστολής Διαμαρτυρίας.
Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Αξιότιμη κα Πρόεδρε ,
Αξιότιμοι κκ Αντιδήμαρχοι ,
Αξιότιμοι κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Οριστήκαμε μέσα από Δημοκρατική Διαδικασία Αιρετοί της Κοινότητας Καλυβίων, με περιοχή εκπροσώπησης, τόσο τα Καλύβια όσο και την παραλία αυτών, το Λαγονήσι.
Βρεθήκαμε στις θέσεις μας έπειτα από Νόμιμη Εκλογική διαδικασία και εκπροσωπούμε ο κάθε ένας από εμάς συμπολίτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν για να προασπίζουμε τα συμφέροντα τους (τόσο στα Καλύβια όσο και στο Λαγονήσι) και να συμβάλλουμε με το όραμα μας και τις γνώσεις μας στην ανάπτυξη της κοινότητας μας και εν γένει της ποιότητας ζωής των δημοτών . Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από όσους απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς όλοι μας βρισκόμαστε στις θέσεις μας επειδή οι συμπολίτες μας, μας έστειλαν σε αυτές, εκτελώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν.

Στην πράξη όμως και μετά λύπης διακρίνουμε ότι οι Αιρετοί εκούσια ή ακούσια είμαστε χωρισμένοι σε 2 κατηγορίες. Σε αυτούς που η ύπαρξη τους, η υπόσταση τους έχει «λόγο και δικαίωμα» να συμμετέχει ενεργά στα κοινά και σε αυτούς που η φωνή τους, οι αποφάσεις τους, ο δημόσιος εν γένει λόγος τους, συστηματικά αγνοούνται.
Δυστυχώς με αποδεδειγμένα επιχειρήματα θεωρούμε ότι ανήκουμε στην 2η κατηγορία .

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συγκληθεί και έχει συζητήσει και αποφασίσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας , χωρίς την γνωμοδότηση μας , χωρίς να έχουμε καν ενημερωθεί πολλάκις και για εξαιρετικά φλέγοντα θέματα που αφορούν την κοινότητα μας .
Να σας θυμίσουμε την συζήτηση και λήψη απόφασης του νεκροταφείου Καλυβίων . ( Την ακούσαμε 1η φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο)
Να σας θυμίσουμε το θέμα των Α/Γ . (Και αυτό το ακούσαμε 1η φορά από εσάς )
Να σας θυμίσουμε το θέμα των παραλιών . ( Επίσης 1η φορά από εσάς )
Να σας θυμίσουμε το θέμα του Εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου . ( Ομοίως 1η φορά από εσάς και με λύπη ακούσαμε ότι « δεν χρειάζεται να γνωμοδοτήσει η Κοινότητα» )
Τα άνωθεν αποτελούν μερικά παραδείγματα από τα δεκάδες που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας .

Εν κατακλείδι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως και ζητούμε με την παρούσα επιστολή να αντιμετωπιζόμαστε ως Ισότιμα Αιρετά Μέλη και όχι ως Αιρετοί 2ης κατηγορίας .
Ζητάμε η φωνή μας και η γνώμη μας να έχει για εσάς σημασία, καθώς δεν εκπροσωπούμε μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνδημότες μας.
Ζητάμε πριν αποφασίσετε για εμάς να έχετε ακούσει τη γνώμη μας για το τι είναι καλό για μας (τον τόπο τον οποίο εκπροσωπούμε δηλαδή).
Ζητάμε να έχουμε ενημέρωση και να λαμβάνουμε εισηγήσεις για τα θέματα που αφορούν την Κοινότητά μας και τα οποία προγραμματίζετε να συζητήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν αυτό είναι εφικτό, να λαμβάνουμε πρόσκληση ώστε να έχουμε αυτοπρόσωπη παρουσία στα συμβούλια.
Ζητάμε να μας αντιμετωπίζετε Δίκαια και με Σεβασμό .

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Kαλυβίων
Ράπτης Χρήστος
Φλωρίδης Βασίλειος
Αθανασόπουλος Αλέξανδρος
Κατσούλη Σταματίνα
Γιαννούλα Κυριακή
Νικολάου Βασίλειος
Κολαξής Γεράσιμος
Γιαννακού-Ευσταθίου Ευγενία
Ζουγανέλης Νικόλαος
Κοντού Μαρία

Categories