ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΊΣΕΙ Ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΊΣΕΙ Ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Συνδικαλιστικοί φορείς καθώς και βιοποριζόμενοι με κάθε τρόπο στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου, συγκεντρώθηκαν παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου, στο κέντρο της Αθήνας στις 25 Νοέμβρη στην πλατεία Κολοκοτρώνη, απέναντι από το ΤΑΙΠΕΔ, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον ορατό πλέον κίνδυνο να κλείσει ο Ελληνικός Ιππόδρομος μέχρι το τέλος του χρόνου. Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη, εκτός του ότι θα οδηγήσει ένα άθλημα με ιστορία εκατό ετών, όπως αυτό των Ιπποδρομιών σε αφανισμό, θα επιφέρει και άλλες σοβαρές συνέπειες όπως:

· Να μείνουν χωρίς εργασία και εισόδημα εκατοντάδες εργαζόμενοι (προπονητές, αναβάτες, ιπποκόμοι, σταβλίτες, φροντιστές, πεταλωτές, εργάτες στίβου, υπάλληλοι διοίκησης κ.α.) και να πληγούν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

· Να θιγούν οικονομικά επαγγελματικές ομάδες (προμηθευτές τροφών ίππων, προμηθευτές στρωμνής στάβλων κ.α.) που η εργασία τους εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη τροφοδοσία του Ιπποδρόμου.

· Να υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά οι ιδιοκτήτες ίππων οι οποίοι στηριζόμενοι στην προοπτική ανάπτυξης του Ιπποδρόμου επένδυσαν σημαντικά χρηματικά ποσά για την αγορά ίππων που τώρα κινδυνεύουν να εξανεμιστούν.

· Να καταστεί αβέβαιο το μέλλον των αθλητικών ίππων που φιλοξενούνται στον Ιππόδρομο, αφού με την μη τέλεση Ιπποδρομιών σταματάει η αθλητική τους καριέρα.

· Να πληγεί οικονομικά η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων Δήμος Μαρκοπούλου, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Λαυρεωτικής, αφού οι εργαζόμενοι του Ιπποδρόμου διαμένουν και στηρίζουν την αγορά αυτών των περιοχών.

Ο Ιππόδρομος Μαρκοπούλου ιδιωτικοποιήθηκε το 2015 και δόθηκε στον ΟΠΑΠ. Επειδή η λειτουργία του ήταν ζημιογόνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νόμο ψήφισε ευνοϊκές ρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί βιώσιμος ο Ιππόδρομος, και να μην χάσουν οι εργαζόμενοι τις δουλειές τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2020 ανέτρεψε το νόμο ΣΥΡΙΖΑ με τα γνωστά πλέον σε όλους αποτελέσματα.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλεί την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν άμεσα λύση, γιατί ούτε η κοινωνία αλλά ούτε και η περιοχή αντέχει άλλη ανεργία.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories