«Αυτός είναι δεσπότης, θα βρει κρεβάτι ΜΕΘ, εμείς δεν είμαστε τίποτα…»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για ειδική μεταχείριση του Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά εις βάρος ενός 58χρονου πολίτη. Σύμφωνα με αυτές, ο ιερέας –που αρνούνταν εδώ και μέρες να νοσηλευτεί, αλλά και να διασωληνωθεί– τελικά διασωληνώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου και μεταφέρθηκε αυθημερόν στην εντατική του «Ευαγγελισμού».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο 58χρονος που είναι πλήρως εμβολιασμένος, είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Εδώ και 10 μέρες η οικογένειά του απευθύνει δραματική έκκληση για να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ να νοσηλευτεί, χωρίς μέχρι στιγμής αυτό να καταστεί εφικτό και έτσι παραμένει ακόμα σε λίστα αναμονής.

video ΕΔΩ
Η Νίκη, σύζυγος του 58χρονου, κατήγγειλε στην τηλεόραση του Open πως «βρήκε κρεβάτι γιατί ήταν δεσπότης… ο δικός μου άντρας δεν ήταν τίποτα για να του βρουν κρεβάτι. Δυστυχώς, υπάρχει διαχωρισμός και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα»

Επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega η κ. Νίκη ανέφερε: «Είναι δεσπότης όπως και ένας πολιτικός θα βρει. Εμείς δεν είμαστε τίποτα. Δεν μπορούμε να βρούμε. Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια. Από τις 24/11 είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και περιμένουμε να βρεθεί κρεβάτι. Απλά μας λένε να περιμένουμε και περιμένουμε. Απλά περιμένουμε να βρούμε κρεβάτι και αν δεν βρούμε κρεβάτι με δύο αρνητικά rapid θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν εδώ στο Αγρίνιο».

video ΕΔΩ
Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν. Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

efsyn.gr

Categories