Τρίτη δόση στους τρεις μήνες-

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις θα γίνεται η τρίτη δόση. Αυτό γνωμοδότησε η Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε περίπτωση νόσησης, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση, ενώ το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το J&J παραμένει.

Η πλατφόρμα, που αφορά 2 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, θα ανοίξει σήμερα ή το πολύ αύριο το πρωί, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτήν την Κυριακή. Τη Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις από την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ήταν απούσα από τις σημερινές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, έχει αυξηθεί η δυναμικότητα για τον Δεκέμβριο, που μπορούν να γίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν το εμβόλιο, πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, ενώ έθεσε ως στόχο να εμβολιαστούν με τρίτη δόση έως το τέλος Ιανουαρίου, όσοι έχουν κάνει την δεύτερη έως το τέλος Αυγούστου.

Είχαν δώσει “γραμμή” Μητσοτάκης, Θεμιστοκλέους

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, σχετική «γραμμή» έδωσε χθες ο πρωθυπουργός στην Επιτροπή Εμβολιασμών για τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες, με τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να αναφέρουν χθες ότι η σχετική απόφασή της θα ληφθεί άμεσα! (σ.σ. τελικά ελήφθη σήμερα)

Νωρίτερα, ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, σημείωσε πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

Τελικά η Επιτροπή ξεπέρασε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον γγ του υπουργείου Υγείας, κατεβάζοντας το όριο στους τρεις μήνες.

aftodioikisi.gr

Categories