Στην φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα που «ξέπλενε» βαρυποινίτες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις από τους πρώτους 13 κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν αργά χθες βράδυ στην Ανακρίτρια Διαφθοράς ως μέλη του μεγάλου κυκλώματος, το οποίο είχε ως ραχοκοκαλιά τουλάχιστον 34 αστυνομικούς και παρείχε πλαστά έγγραφα κυρίως σε αλλοδαπούς ποινικούς, ώστε να εμφανίζονται ως Ελληνες πολίτες.

Πρόκειται για μία αστυνομικό, μία δημοτική υπάλληλο που υπηρετούσε στο Ληξιαρχείο καθώς και έναν αλλοδαπό, αλβανικής καταγωγής που σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία είχε κεντρικό ρόλο στην δομή της σπείρας.

Μετά από απολογητική διαδικασία που ξεπέρασε τις δώδεκα ώρες, η δικαστική λειτουργός και ο Εισαγγελέας έκριναν ότι τρεις τους πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι απολογίες των υπόλοιπων επτά κατηγορουμένων που έχουν συλληφθεί για την μεγάλη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται αρκετοί αστυνομικοί, συνεχίζονται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς έχει αποκαλυφθεί η κορυφή του «παγόβουνου».

Οι «Αδιάφθοροι» ζήτησαν από τις εισαγγελικές αρχές να εγκρίνουν έρευνες και για άλλους αστυνομικούς του Τμήματος Ασπροπύργου, ενώ δεν αποκλείεται οι αρχές να πέσουν πάνω και σε Ελληνες κακοποιούς, αφού έχουν λάβει σχετικές ανησυχητικές πληροφορίες.

efsyn.gr

 

Categories