Οικονόμου για VIP ΜΕΘ: Αν υπάρχουν στοιχεία, να καταγγελθούν -Πλεύρης: Fake news

«Αδιανόητο γεγονός να γίνονται διακρίσεις» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τις καταγγελίες σχετικά με τις «VIP κλίνες ΜΕΘ», που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο ΣΚΑΙ σημειώνοντας: «Όσοι είναι σε αναμονή δεν είναι κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υποστήριξε:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν. Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος είχε πρώτα αναφερθεί πριν από μερικές μέρες στο γεγονός ότι κατάφερε και βρήκε κρεβάτι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, την ώρα που εμβολιασμένος 58χρονος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε για το θέμα ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

aftodioikisi.gr

Categories