Στις κάλπες για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα κρίνεται η επόμενη ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου αναμετρώνται για το αξίωμα του προέδρου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής (5/12/21) σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους. Σήμερα οι πολίτες δεν θα πληρώσουν κάποιο αντίτιμο, ενώ λειτουργούν τα ίδια εκλογικά κέντρα με τον α’ γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ψηφίσει στις 11 στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εκλογικό Τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας, στις 10:45.

Και οι δυο διεκδικητές της ηγεσίας καλούν τους περίπου 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στον α’ γύρο να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες μαζικά.

Πώς θα ψηφίσουν οι φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο δεύτερο γύρο
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΔΕΚΑΠ:

→ Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

→ Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό, ενώ επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Τονίζεται επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

efsyn.gr

 

Categories