Η Διαμαρτυρία του ΚΣ Καλυβίων περί αρμοδιοτήτων,στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού. Οι τοποθετήσεις -video

“Εν κατακλείδι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως και ζητούμε με την παρούσα επιστολή να αντιμετωπιζόμαστε ως Ισότιμα Αιρετά Μέλη και όχι ως Αιρετοί 2ης κατηγορίας .
Ζητάμε η φωνή μας και η γνώμη μας να έχει για εσάς σημασία, καθώς δεν εκπροσωπούμε μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνδημότες μας.
Ζητάμε πριν αποφασίσετε για εμάς να έχετε ακούσει τη γνώμη μας για το τι είναι καλό για μας (τον τόπο τον οποίο εκπροσωπούμε δηλαδή).
Ζητάμε να έχουμε ενημέρωση και να λαμβάνουμε εισηγήσεις για τα θέματα που αφορούν την Κοινότητά μας και τα οποία προγραμματίζετε να συζητήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν αυτό είναι εφικτό, να λαμβάνουμε πρόσκληση ώστε να έχουμε αυτοπρόσωπη παρουσία στα συμβούλια.
Ζητάμε να μας αντιμετωπίζετε Δίκαια και με Σεβασμό” .

Η επιστολή-διαμαρτυρία του Κοινοτικού Συμβουλίου  Καλυβίων την οποία είχαμε δημοσιεύσει στις 24 Νοε και παραθέτουμε πάλι, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού της 1.12.21  και αναγνώστηκε στο Σώμα από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη.

Ανεξάρτητα από την κριτική η τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής παρατάξεων που ακούστηκαν, νομίζουμε ότι η τοποθέτηση του Προέδρου της κοινότητας Καλυβίων Χρήστου Ράπτη περικλείει όλη την αγωνία και την προσπάθεια όλων των κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου μας  να αποκτήσουν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθώς περιγράφει ξεκάθαρα την κατάσταση.  Μπορεί να μην βγήκε κάποιο  χειροπιαστό αποτέλεσμα από αυτή τη συζήτηση όμως ελπίζουμε ότι το θέμα των αρμοδιοτήτων θα επανέλθει  με συγκεκριμένες προτάσεις προς ψήφιση αφού προηγηθούν και άλλες συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση το θέμα πάντα θα είναι σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την λειτουργία των κοινοτήτων του Δήμου μας και για αυτό το προτάσσουμε με αυτή την ιδιαίτερη  δημοσίευση αν και πιστεύουμε ότι ξέχωρα από οποιοδήποτε Νομικό Πλαίσιο η και χωρίς αυτό, η πολιτική Βούληση από πλευράς Δημοτικής Αρχής είναι το σημαντικότερο. Κανένας Νόμος δεν μπορεί να απαγορεύσει στην Δημοτική Αρχή να υιοθετεί τις αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων και να τις εφαρμόζει μέσω αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε το video με την τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων Χρ. Ράπτη  με την αντίστοιχη απομαγνητοφώνηση κειμένων από τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του. Προς αποφυγή παρερμηνειών η δημοσίευση συνοδεύεται με όλες τις τοποθετήσεις καθώς και αυτή του Δημάρχου που έκλεισε τη συζήτηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ. Πρόεδρος Κοινότητας Καλυβίων:

“Η υποβάθμιση των Κοινοτήτων  έγινε την άλλη μέρα των εκλογών, είτε μας  αρέσει είτε δεν μας αρέσει και το λέει ένας που στήριξε και στηρίζει αυτή την κυβέρνηση 

 Εμείς δείξαμε αν και ανήκουμε στην παράταξη της σημερινής διοίκησης του δήμου ότι δεν είμαστε άβουλα όργανα, έχουμε δικιά μας άποψη και γνώμη, δικό μας λόγο και έχουμε και το θάρρος να τον παρουσιάζουμε. Εμείς  αφού το Σύνταγμα μας αφαίρεσε τις αρμοδιότητες, ζητήσαμε από τους δημοτικούς συμβούλους να μας δώσει  το ΔΣ αρμοδιότητες. Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος η αρχηγός Παράταξης δεν έθεσε ποτέ ζήτημα εκτός Ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί το θέμα και κάθε φορά σε κάθε δημοτικό συμβούλιο όταν γίνεται αναφορά για τα κοινοτικά συμβούλια, γίνεται μόνο για δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα άλλο. 

Το  Κοινοτικό Συμβούλιο των Καλυβίων  για άλλη μία φορά- και δεν είναι η πρώτη -ύψωσε το ανάστημά του όπως και τότε που πέρναγε ο Νόμος για την κατάργηση των Κοινοτήτων, στάθηκε αλληλέγγυο σε όλες τις Κοινότητες της Ελλάδος ,έδειξε την αντιθεσή του σε αυτόν τον νόμο και  ζήτησε να μην καταργηθούν οι Κοινότητες και όχι να εξαιρεθούν μόνο οι δικές μας.

Άκουσα την κα Καρούμπαλη να λέει πως μια τέτοια κατάσταση θα μας κάνει να μην ξανασχοληθούμε. Εγω ασχολούμαι 2 χρόνια με την Αυτοδιοίκηση, δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ στο μέλλον σιγουρα όμως δεν θα γίνω ούτε λαϊκιστής ούτε πολιτικάντης. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει το 23. Το 23 για μένα είναι μακρυα. Με ενδιαφέρει αύριο τι θα γίνει στην Κοινότητά μας και στον Δήμο μας.

Το κοινοτικό  συμβούλιο  θα συνεχίζει να δουλεύει με τον τρόπο που δουλεύει και ακόμα καλύτερα, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε όλοι μαζί και οι δέκα ακόμα και αν διαφωνούμε μεταξύ μας Ακόμα και εμείς ως παράταξη μπορεί να  έχουμε διαφωνίες αλλά έχουμε το θάρρος να τις εκφράσουμε δημόσια και δεν περιμένουμε να μας υποδείξουν τι να πούμε”.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλυβίων για την συνεχή υποβάθμιση του.


Τοποθέτηση Γ Σωφρόνη

Τοποθέτηση Χρ.Τσιγαρίδα

Τοποθέτηση Τάνιας Γαλανοπούλου

Τοποθέτηση Ακρ. Καρούμπαλη

ΑΚΡ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡ ΡΑΠΤΗ

 Γ ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Π.ΦΙΛΙΠΠΟΥ Για το νομικό πλαίσιο και πως λειτουργεί η παράταξή του.

Categories