ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ-ΚΝΕ για τον αποκλεισμό του Λαυρίου

Με αφορμή τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της πόλης μας

Από το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου έχει εφαρμοστεί σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τον πλήρη αποκλεισμό της πόλης του Λαυρίου στην είσοδο και έξοδο στο ύψος του Θορικού. Αφορμή αποτελεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων και η επίσκεψη Υπουργών της – κατά τα λόγια τους πιο «αγαπητής» κυβέρνησης των τελευταίων χρόνων – που λαμβάνει χώρα στο Τεχνολογικό Πάρκο (πρώην Γαλλική). Το αποτέλεσμα είναι εργαζόμενοι, κάτοικοι και επισκέπτες να αναγκάζονται να διέρχονται από περιφερειακές οδούς και δρόμους με βράχια και λάσπες, να «σπάνε τα αμάξια τους» για να μπουν στο Λαύριο!

Αλήθεια, ο χώρος είναι και προφυλαγμένος και μπορεί να ενισχυθεί η φύλαξή του εντός από δήθεν «ταραχοποιά» στοιχεία (φοιτητές, εργαζόμενοι) που ενδεχομένως συγκεντρωθούν για διαμαρτυρία, γιατί αυτά τα μέτρα;;

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό επιφυλάσσει για τον λαό μας: Καταστολή, Αστυνομοκρατία, αποκλεισμούς δρόμων χέρι- χέρι με όσα αντιδραστικά και αντιλαϊκά μέτρα παίρνουν γενικά, παράλληλα με όσα συζητούνται και αποφασίζονται στη Σύνοδο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αντί να παίρνουν μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, αντί να προσλαμβάνουν υγειονομικούς και να στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας, φέρνουν κλούβες και αύρες, γεμίζουν την περιοχή ασφαλίτες και κάνουν ελέγχους για να μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Οι εικόνες δεν είναι πρωτοφανείς. Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχες καταστάσεις είχαμε ζήσει και με το Αναπτυξιακό Συνέδριο το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ.

Πάρτε το χαμπάρι! Η τρομοκρατία και η καταστολή, ο φόβος και η «συνήθεια» να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις δεν θα περάσουν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΕΙΣ.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΟΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!!

Κ.Ο.Β. Λαυρεωτικής του ΚΚΕ
Ο.Β Λαυρίου της ΚΝΕ

Categories