Μάξιμου: Διασκεδάζει τις εντυπώσεις με σύσκεψη παρουσία Τσιόδρα

Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έκτακτη σύσκεψη στο Mέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό, σε μια προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη, μετά και την απαξίωση του καθηγητή στη Βουλή, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η σύσκεψη έγινε υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθεί το testing προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε το θέμα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου παρέστη κανονικά και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σε μια προσπάθεια όπως φαίνεται της κυβέρνησης να εξαφανίσει τα σύννεφα της φημολογίας που υπήρχαν περί παραίτησης Τσιόδρα μετά την περιβόητη «Μελέτη Τσιόδρα».

Η παραίτηση που θα προκαλούσε αναταράξεις
Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες που διαρρέονταν εντέχνως ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Σωτήρη Τσιόδρα κυρίως για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε να δημοσιοποιηθεί η μελέτη. Στη συνέχεια όμως οι πληροφορίες έλεγαν ότι δεν υπάρχει θέμα Τσιόδρα. Η σημερινή σύσκεψη κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν ελήφθησαν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό απλώς εκτιμήθηκε η κατάσταση, επιβεβαιώνει τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να επιχειρεί να κλείσει το θέμα Τσιόδρα άμεσα.

video

Αρκετά 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση της Μελέτης Τσιόδρα από τον ερευνητή επιδημιολόγο στον ΕΟΔΥ την περίοδο εκείνη και νυν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου Θεόδωρο Λύτρα, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη ποιος κυβερνητικός παράγοντας ήταν ενήμερος για τη μελέτη.

Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς επιχειρείται από την κυβέρνηση να καταλαγιάσει το θέμα, αφού μία πιθανή παραίτηση θα προκαλούσε περαιτέρω αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Γι αυτό και στην κυβέρνηση μετακινήθηκαν πλέον από τη … «δυσμένεια που είχε υποπέσει» στο «δεν υπάρχει θέμα Τσιόδρα».

Θέλουν να εξαφανιστεί από την επικαιρότητα
Η «επιχείρηση» υποτίμησης της μελέτης δεν επελέγη τυχαία ως στρατηγική. Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ότι ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας όταν την παρουσίασε (περιέγραψε) στο υπό …αναζήτηση κυβερνητικό στέλεχος, δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα. Άλλωστε τα συμπεράσματα, στους επιστήμονες τουλάχιστον αλλά και στον κοινό νου, δεν ήταν και κάτι το μη πρωτοφανές: Ότι δηλαδή εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ή ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία υπολείπονται αυτών της Αθήνας. Μία γνώση που υπάρχει για το σύστημα υγείας εδώ και δεκαετίες. Το ζήτημα όπως γίνεται αντιληπτό είναι άκρως πολιτικό.

Γι αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το παραδέχτηκε στη Βουλή επισημαίνοντας ότι απαιτείται ενίσχυση του ΕΣΥ κάτι το οποίο πράττει, όπως είπε.

Φαίνεται πάντως πως η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες έχει βάλει πλώρη να υποβαθμίσει πλήρως το θέμα ώστε να μην υπάρχει στην επικαιρότητα. Κάτι που φαίνεται πως επιθυμούν όλες οι πλευρές και οι τάσεις της κυβέρνησης.

aftodioikisi.gr

 

Categories