Νέα μέτρα: Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις -Με μάσκα σε ανοιχτούς χώρους, μπαρ και εστιατόρια -Στις 27/12 πρόσθετα μέτρα

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την παραμονή των Χριστουγέννων για την αποτροπή διάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον θα ανακοινωθούν στις 11.30 το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε ότι από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 6.00 το πρωί θα ισχύει:

Υποχρεωτική μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σε μπαρ και εστιατόρια σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη οι επισκέπτες θα μπαίνουν με μάσκα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας KN-95/FFP2 ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ
Απαγορεύονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις. Όσοι δήμοι έχουν προγραμματίσει θα τους ματαιώσουν
Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, υπάρχει σύσταση να κάνουν τεστ
Σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.
Επίσης ο υπουργός υγείας ζήτησε τα παιδιά να προσέξουν τις επαφές τους με τους γονείς και τους παππούδες τους. Να κάνουν τεστ ή να μην έρθουν σε επαφή τις επόμενες μέρες.

«Η Ομικρον βρίσκεται και στη χώρα μας. Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες. Τα στοιχεία για την Ομικρον αναφέρουν ότι είναι μεταδοτική, αλλά στο σκέλος της νοσηρότητας υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Έχει κριθεί επιτακτικό να ληφθούν μέτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Εξάλλου όπως εξήγγειλε ο υπουργός θα υπάρξουν μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου 2022 τα οποία θα ανακοινωθούν στις 27 Δεκεμβρίου μετά από συνεδρίαση της επιτροπής. Ειδικότερα δίνοντας τους βασικούς άξονες, προϊδέασε για:
Μείωση του ωραρίου καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης
Μείωση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους
Σημειώνεται ότι δεν θα προβλέπεται χρήση SMS
Κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις σε γήπεδα

Categories