Το μετέωρο βήμα του περιπατητή και οι καταλήψεις πεζοδρομίων στην Παλαιά Φώκαια – Καταγγελία Ντ. Χασάπη

“Αυξάνονται οι μόνιμες κατασκευές στα πεζοδρόμια της Παλαιά Φώκαιας χωρίς την αντίδραση του Δήμου.
Πλέον για να περπατήσω στον παραλιακό δρόμο πρέπει να κατέβω στο οδόστρωμα. Το ίδιο γίνεται και στην Πλατεία της Φώκαιας. Η κίνηση των οχημάτων σε αναγκάζει σε γυμναστική αποφυγής μηχανοκινήτων.

Οι νόμοι είναι σαφείς και δεν αφήνουν περιθώρια (Νόμος Ν.2696/23.03.1999 και αναπροσαρμογή Νόμων Ν.3542/02.03.2007 & Ν.4530/30.03.2018)
Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου.

1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
2. Στα πεζοδρόμια επιβάλλεται να υπάρχει ελεύθερη κίνηση των πεζών σε λωρίδα ελάχιστου πλάτους 1,50 µ. τουλάχιστον. (όχι ανάμεσα στα τραπέζια και τους σερβιτόρους)
3. Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι’ αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρόδιων.

Προσοχή δεν αναφέρομαι σε κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους
Αναμένω από τον τοπικό Αν/δήμαρχο και τον πρόεδρο της κοινότητας να κάνουν το αυτονόητα. Να επιβάλλουν στους επαγγελματίες την ΑΜΕΣΗ κατεδάφιση των κατασκευών η σε περίπτωση άρνησης να την αναλάβει συνεργείο του Δήμου.

Δεν απαιτείται καμία άλλη διαδικασία ούτε προστατεύεται ο καταληψίας.
Αναμένω την ΑΜΕΣΗ (επαναλαμβάνω) αντίδραση και των 2 τοπικών αιρετών. Μου δήλωσαν ότι και εκείνοι συμφωνούν και θα το κάνουν”.

Ντινος Χασάπης

φωτο τυχαια και ΟΧΙ από Π. ΦΩΚΑΙΑ

Categories