Καπραβέλος: Ανεπανόρθωτη τραγωδία θα φέρει η κινητικότητα στα σχολεία (video)

«Τα σχολεία δεν έπρεπε καν να ανοίξουν», τόνισε μιλώντας στον Real Fm 107,1.ο διευθυντής ΜΕΘ στο ΓΝΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

«Σε αυτή τη φάση δεν είναι θέμα να μην κλείσεις τα σχολεία, αλλά να κρατήσεις ανοιχτά τα νοσοκομεία», όπου η πίεση είναι «αφόρητη και δυσβάσταχτη», επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος εκτιμά πως «δεν είναι ώρα για πειράματα και να παίρνουμε το ρίσκο» και προέβλεψε πως η κινητικότητα στα σχολεία θα φέρει «ανεπανόρθωτη τραγωδία».

«Πρέπει να κρατήσουμε όρθια τα νοσοκομεία. Τα μαντάτα δεν είναι καλά», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ ο οποίος αγωνιά για την επόμενη εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου ήδη είναι κατειλημμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ και δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Μάλιστα στην τελευταία εφημερία έγιναν 57 νέες εισαγωγές ασθενών. «Δεν είχαμε πού να τους βάλουμε», είπε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος δεν βλέπει να έχει κοπάσει ακόμη το «τσουνάμι» του τέταρτου κύματος.

Η παραλλαγή Όμικρον «έχει “χτυπήσει” την πόρτα όλων των σπιτιών. Είμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο» και «δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», καθώς «η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη», διότι αναμένεται να δούμε πραγματικά ποιες είναι οι επιπτώσεις της νέας μετάλλαξης. Μάλιστα υπενθύμισε πως και στην περίπτωση του στελέχους Δέλτα δεν είχε προκληθεί άμεσα η πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά ακολούθησε η «ανείπωτη τραγωδία» του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

aftodioikisi.gr

Categories