Όταν λέει ο πολίτης «άντε να κολλήσω να τελειώνουμε», τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά

Ο Γολγοθάς δεν ξεκινάει όταν διαγνωστείς θετικός. Τότε έρχεται η ανακούφιση. Ο Γολγοθάς ξεκινάει όταν μία στενή επαφή διαγνωστεί θετική. Διότι ακολουθεί το πενθήμερο της παράνοιας. Ένα τσουβάλι λεφτά στα self και rapid test, απομόνωση και απουσία από τις υποχρεώσεις μας, σπάσιμο νεύρων, η αγωνία στα ύψη και… οσκαρικές ερμηνείες για ένα PCR, αν δεν έχεις 60 ευρώ για πέταμα. Σε όλα αυτά, η πολιτεία άφαντη. Και η κλήση μας στον ΕΟΔΥ; Ολημερίς προωθείται…

της Νεκταρίας Ψαράκη

Αναλογιζόμενοι τη σημερινή κατάσταση, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων να καταγράφεται καθημερινά, θα ήταν αδύνατο να μην επαναφέρουμε στη μνήμη μας, με ελαφρύ ειρωνικό μειδίαμα και λύπη, για την κατάντια μας, την ύπαρξη ξενοδοχείων καραντίνας όταν οι θετικοί συμπολίτες μας ήταν 7. Καλώς υπήρχαν, φυσικά. Ωστόσο δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε την κρατική απραξία σήμερα, που ο ιός καταγράφει τη μέγιστη ενδοοικογενειακή διασπορά μέχρι στιγμής.

Λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, που ο κοινωνικός μας κύκλος έχει μετατραπεί σε ναρκοπέδιο. Γλιτώνεις από την μία έκρηξη και κινδυνεύεις από την επόμενη, καθώς δε γνωρίζεις πού εν τέλει είναι ασφαλές για να πατήσεις. Λίγο πολύ, όλοι μας, φτάσαμε στο σημείο να λέμε «ας κολλήσω, και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».

Μιας και οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε σε βίλα με έντεκα κρεβατοκάμαρες και έξι ιδιωτικά WC, κρίνεται σκόπιμο να κάνουμε μία σύντομη αναφορά στα επιστημονικά δεδομένα, και πώς αυτά παίρνουν σάρκα και ζωή στην καθημερινότητά μας, καθιστώντας τις λεγόμενες ημέρες «επώασης του ιού», θρίλερ για σκληρά νεύρα.

Τι με rapid, τι χωρίς…
Στις 21/12/2021 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση δύο δωρεάν self test στους πολίτες άνω των 5 ετών, χωρίς να εξαιρέσει τους εμβολιασμένους πολίτες. Φυσικά, αυτό συνέβη μετά το μεγάλο κύμα αντιδράσεων που πυροδότησαν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος άφησε αιχμές για καθολικό, υποχρεωτικό rapid testing, με τα έξοδα δικά μας.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» ωστόσο, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ο FDA, στις 29/12/2021 ανακοινώνει ότι τα rapid test έχουν μειωμένη ευαισθησία στη μετάλλαξη «Όμικρον». Κοινώς, ένα αρνητικό rapid test, δεν μας λέει απολύτως τίποτα, διότι είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να είναι ψευδές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

thepressproject.gr 

Categories