Οργή για το σεξιστικό παραλήρημα Τζούμα για τις γυναικοκτονίες

Ορυμαγδό αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες, την ώρα που η χώρα θρηνεί 15 γυναίκες μόνο μέσα στο 2021.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε σε πρωινή εκπομπή και μέσα από έναν παραληρηματικό λόγο υιοθέτησε πολλά από τα γνωστά σεξιστικά στερεότυπα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις δολοφονίες στις ίδιες τις… γυναίκες.

Με προβληματικό ύφος ο Κωνσταντίνος Τζούμας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι γυναικοκτονίες οφείλονται στη φλυαρία των γυναικών, κάτι που τις κάνει… αφόρητες.

Πήρε δηλαδή θέση υπέρ του Μητροπολίτη Κοζάνης, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει «εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;».

«Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως», ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σπάζοντας τα κοντέρ του μισογυνισμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρά επικριτικά σχόλια στα social media με τα #Τζουμας και #γυναικοκτονια να κυριαρχούν.

Αποδοκιμάζει ο Εν Λευκώ

Στη σκιά των αντιδράσεων, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Εν Λευκώ», με τον οποίο συνεργάζεται ο Κωνσταντίνος Τζούμας, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον παραγωγό να ανακαλέσει τα λεγόμενά του.

En Lefko 87.7
πριν από μία ώρα περίπου
Τα σχόλια του Κωνσταντίνου Τζούμα στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Πρωινό», στον ΑΝΤ1, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τις απόψεις του σταθμού μας και των στελεχών του. Ζητάμε από τον κ. Τζούμα να ανακαλέσει τα λεγόμενά του.

efsyn.gr

Categories