Οικονόμου: Θα ισχύσει το πρόστιμο 100 ευρώ-Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα

Κανονικά θα επιβάλλεται, όπως είχε εξαγγελθεί, το πρόστιμο των 100 ευρώ στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν από λίγο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

«Υπενθυμίζεται ότι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό τους μέχρι και την 16η Ιανουαρίου 2022, αλλά και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους στον προβλεπόμενο χρόνο. Η απόφαση αυτή -όπως είναι γνωστό- λήφθηκε για πολλούς συγκεκριμένους λόγους. Διότι 9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν αυτή την ηλικιακή ομάδα, 7 στους 10 διασωληνωμένους είναι πάνω των 60 ετών και 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.

Είναι επομένως μια απόφαση που αφορά πρωτίστως την προστασία της δικής τους ζωής. Την προστασία της δικής τους υγείας. Δεν υπάρχει, όμως υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπειες για εκείνους που την αγνοούν. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα. Γι’ αυτό από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα για όσο θα παραμένουν ανεμβολίαστοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Η Κυβέρνηση έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής, διευκόλυνσης, πειθούς. Ακόμα και τώρα ελπίζουμε ότι όσοι δεν το έπραξαν θα το αποφασίσουν και για την προστασία της δική στους υγείας, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή ζωής και κοινωνικής ευθύνης», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

aftodioikisi.gr

Categories