Δημοτική Κοινότητας Βουλιαγμένης: Παραίτηση του Προέδρου Γιώργου Κοκολέτσου!

Την παραίτησή του από την αιρετή θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης αλλά και από τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου «Πόλη για να ζεις», κατέθεσε με την υπαρ. 1459/13.01.22 πρωτοκολλημένη επιστολή του προς τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον δήμαρχο, ο Γιώργος Κοκολέτσος.

Ο λόγος της παραίτησης του 52χρονου οικονομολόγου (στέλεχος επιχειρήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες) και παλιού αθλητή ιστιοπλοϊας του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, είναι η διαφωνία του με τον δήμαρχο σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Βουλιαγμένη και για τα οποία επιφυλάχτηκε να αναλύσει διεξοδικά με συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει τις επόμενες μέρες όπως αναφέρει στην επιστολή του, δίνοντας όμως το στίγμα με την εξής φράση: «Μου είναι αδιανόητο να βλέπω το φυσικό κάλος της περιοχή μας να απειλείται και να μένω άπραγος».

Για τον κ. Κοκολέτσο αποτελεί προφανώς μία δύσκολη επιλογή καθώς εγκαταλείπει την ασφάλεια του στελέχους της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης που διοικεί τον Δήμο προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του σε σχέση με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην αγαπημένη του πόλη.

Μια επιλογή ευθύνης με προσωπικό κόστος που κάνει όμως ακόμη πιο εντυπωσιακή την απόφαση παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης του.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Κοκολέτσου, που έχει και την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ. της Δημ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποτελεί παράλληλα και μεγάλο πλήγμα για τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος μετά το μεγάλο ποσοστό που είχε λάβει στις δημοτικές εκλογές του 2019, θεωρητικά ήταν το απόλυτο φαβορί και για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η είδηση της παραίτησής του προκάλεσε «σοκ» στα φιλικά μέσα του δημάρχου, τα οποία αν και καλά πληροφορημένα, σε πρώτη φάση, επέλεξαν να την αποσιωπήσουν, πιθανότατα σε μια προσπάθεια προετοιμασίας της επικοινωνιακής αντεπίθεσής τους, προκειμένου να μετριάσουν τις εντυπώσεις, μπροστά σε ένα πιθανό «ντόμινο εξελίξεων».

Δείτε περισσότερα στην “πηγή”

Categories