ΚΚΕ Κορωπίου: Χωρίς αντιδραστήρια για διαγνωστικούς ελέγχους το Κέντρο Υγείας Κορωπίου

Χωρίς αντιδραστήρια για διαγνωστικούς ελέγχους το Κέντρο Υγείας Κορωπίου

Δεκάδες είναι οι γονείς που ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σπεύδουν στο ΚΥ Κορωπίου για να κάνουν rapid test στα παιδιά τους μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στα τμήματα των παιδιών στο σχολείο. Η απάντηση που περνούν από το Κέντρο Υγείας είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν test γιατί έχουν τελειώσει τα αντιδραστήρια.

Το αποτέλεσμα είναι οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Αυτό που ζούμε έχει υπεύθυνους και ενόχους. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει κάνει τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα λάστιχο με βάση το τι επιτάσσει η εργοδοσία και το τι αντέχει η καπιταλιστική οικονομία και όχι το τι είναι ανάγκη.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες που έχουν αφήσει τα Κέντρα Υγείας υποβαθμισμένα και ανήμπορα να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση. Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, που παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις, έχουν αφήσει μια περιοχή σαν την Ανατολική Αττική χωρίς καμία Δημόσια Νοσοκομειακή Δομή ενώ παράλληλα μετατρέπει το Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό Κέντρο αφήνοντας ακάλυπτη όλη την Βόρεια και Ανατολική Αττική από παιδιατρικό Νοσοκομείο.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με ανεπαρκή μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Με τα παιδιά σε 25αρια τμήματα σε αίθουσες κοντέινερ, χωρίς πολλές φορές επαρκή αερισμό , χωρίς θέρμανση, με πετσοκομμένο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς άλλο βοηθητικό προσωπικό.

Σε όλη αυτή την κατάσταση χρειάζεται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της Ανατολικής Αττικής, τα σωματεία και τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς να απαιτήσουν εδώ και τώρα , από την Κυβέρνηση και τα υπουργεία της, την Περιφέρεια και τον Δήμο να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.
Χρειάζεται τώρα :
• Άμεση επάρκεια του Κέντρου Υγείας με αντιδραστήρια και όλα τα απαραίτητα μέσα για την διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών τεστ , τόσο ραπίντ όσο και μοριακά
• Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με υγειονομικό προσωπικό και υποδομές για να μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο τώρα μέσα σε φάση πανδημίας
• Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που να καλύπτουν με μαζικά διαγνωστικά τεστ στο πληθυσμό.
• Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς και τις βιομηχανικές ζώνες του Κορωπίου, να διενεργούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης και ιχνηλάτησης σε κάθε χώρο δουλειάς
• Αμεσα μέτρα για την λειτουργία των σχολικών μονάδων, αραίωση τμημάτων, μαζικά δωρεάν Επαναλαμβανόμενα τεστ, χορήγηση των κατάλληλων μασκών δωρεάν με ευθύνη του κράτους, τώρα να προσληφθεί το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό.
• Να αποκατασταθεί η λειτουργία του Παίδων Πεντέλης.
• Άμεσα να προχωρήσει η δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους
Κομματική Οργάνωση Κορωπίου του ΚΚΕ

Categories