Ένας τραυματίας από την έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 7 το πρωί κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με σοβαρά εγκαύματα, ενώ ακόμη δύο άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τραυματίας είναι ένας 78χρονος που φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα, ο οποίος εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, διέμενε στον ημιώροφο.

Η έκρηξη έγινε στον αριθμό 3 της λεωφόρου Συγγρού σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία και δεν υπήρχε κανείς στο κτίριο εκείνη την ώρα. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Στον τόπο της έκρηξης έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση που η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο την προανάκριση αναλαμβάνει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η έκρηξη. Θεωρείται πιθανό να υπήρξε ακόμη και διαρροή αερίου.

Το συμβάν έγινε αισθητό σε όλες τις γύρω περιοχές.

Από την έκρηξη έχουν σπάσει τζάμια σε γύρω κτίρια, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που έχουν απομακρύνει τους κατοίκους των διπλανών κτιρίων για λόγους ασφαλείας. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν φτάσει στο σημείο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

efsyn.gr

Categories