Αττική Οδός: Έγκυος γέννησε πρόωρα – «Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι»

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν για ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό.

Μία τέτοια μαρτυρία βλέπει το φως της δημοσιότητας και σοκάρει. Γυναίκα στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της μπήκε με τον άντρα της στο αυτοκίνητο για να πάει να δει τη γιατρό της καθώς ένιωθε κάποιες μικρές ενοχλήσεις.

Ωστόσο μπαίνοντας στην Αττική Οδό παγιδεύτηκαν μαζί με χιλιάδες ακόμα για ώρες, ζώντας έναν εφιάλτη καθώς η γυναίκα τελικά γέννησε πρόωρα.

Το ζευγάρι, που τώρα κινείται νομικά, μίλησε στον Alpha και περιέγραψε, τον Γολγοθά που έζησε εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

«Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι»

«Είχα κάτι ενοχλήσεις και πήγαινα να με δουν. Τελικά μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι! Έχω ένα μωρό αυτή τη στιγμή 35 εβδομάδων.

»Ήμουν στον όγδοο. Κινδύνευσε η ζωή και η δικιά μου και του παιδιού μου. Δε θέλω καμία συγνώμη» είπε η μητέρα στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Και συνεχίζει: «Είχα κάτι μικροενοχλήσεις και λέει η γιατρός πήγαινε στο νοσοκομείο. Όχι για να γεννήσω… Με απεγκλώβισαν νύχτα οι αστυνομικοί. Όταν έφτασα τελικά στο νοσοκομείο έγινε ένας χαμός! Αν δεν είχα φτάσει, δεν ξέρω τι θα γινόταν».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο άντρας της λέει: «Όπως βγήκαμε στην Αττική Οδό, δεν το περίμενα εγώ αυτό το πράγμα. Με το που μπαίνω, έβλεπα μπροστά μου το απόλυτο χάος και τον απόλυτο τρόμο!

»Λέω στην γυναίκα μου, μην αγχώνεσαι και προχωράμε. Αφού έκανα ένα χιλιόμετρο ακινητοποιηθήκαμε Κάλεσα την Άμεση Δράση και έπεφτε η γραμμή. Όταν το σήκωσαν τους εξήγησα. Αυτό το πράγμα που ζούσαμε πάνω από 2,5 ώρες εγκλωβισμένοι. Δε μπορούσα ούτε στην έξοδο να βγω».

«Κινδύνευσε το μωρό μου»

«Το μωρό ήταν τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο, είχε δύο περιτυλίξεις. Είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα πρόωρο στην αγκαλιά μου και κλαίω κάθε μέρα» λέει η γυναίκα που γέννησε πρόωρα μετά την ταλαιπωρία της.

«Τους έλεγα δείξτε έλεος» λέει ο πατέρας του μωρού, τονίζοντας ότι «ήρθε η αστυνομία όταν πια παίζαμε με τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Ήρθαν από παραδρόμους, από τη Λαυρίου».

«Σκέφτηκα να την πάρω αγκαλιά να πεθάνουμε»

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα, ο οποίος μιλώντας για εκείνες τις στιγμές αγωνίας, θυμάται:

«Ήμασταν στον απόλυτο εφιάλτη. Έλεος! Αφήστε με εμένα και πάρτε μόνο την σύζυγο. Σκέφτηκα ακόμα και να την πάρω αγκαλιά να πεθάνουμε όλοι μαζί! Δεν ξέρω ποιος φταίει. Δε μπορούσα να βρω κάποιον να πω κάτι! ».

«Θα φύγω χωρίς μωρό από το μαιευτήριο»

«Σώθηκε η μπέμπα μου. Είναι καλά αλλά επειδή είναι πρόωρη και δε μπορώ να την πάρω στο σπίτι μου. Θα φύγω χωρίς μωρό από το μαιευτήριο» λέει με παράπονο η γυναίκα, που με αυτό τον επεισοδιακό τρόπο έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή η δικηγόρος του ζευγαριού Γιάννα Παναγοπούλου «έχουμε δεκάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που κινδύνευσε η ζωή τους. Από χθες μας καλεί ο κόσμος και είναι αγανακτισμένος.

»Το ζευγάρι μας έχει δώσει την εντολή να κινηθούμε νομικά. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που μας λένε ότι δεν δικαιολογείται στην Ελλάδα του 2022 να παραμένουν στο έλεος, αποκλεισμένοι για ώρες. Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές και σοβαρότατες».

tribune.gr

Categories