Τηλεκπαίδευση σε κοινωνία νεκρών

Ειρήνη Παραδεισανού ,Εκπαιδευτικός στην Κρήτη

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μου από το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου γνωρίζουν καλά πόσο στήριξα την τηλεκπαίδευση πέρυσι τέτοιον καιρό. Με χρήματα που δεν είχα και στέρησα από την οικογένειά μου, με χρόνο που επίσης στέρησα από την οικογένειά μου, με κόστος για την υγεία μου, στάθηκα δίπλα τους. Ήξερα πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτά τα παιδιά να έχουν να αντιπαλέψουν τον φόβο για τον ιό, την απομόνωση, τον εγκλεισμό . Δεν ήθελα να τα φορτώσω με ένα επιπλέον πρόβλημα. Με την κάμερα πάντα ανοιχτή για να με βλέπουν, έστω κι αν επέμενα να έχουν αυτά κλειστές τις κάμερες, για τη δική τους προστασία.

Η αξιότιμη (λέμε τώρα) υπουργός μας ακόμη δεν έχει απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα: Πόσο νόμιμη υπήρξε όλη αυτή η διαδικασία; Ακόμη . Παραχώρησε, χωρίς να ερωτηθούν δάσκαλοι και μαθητές, τα προσωπικά μας δεδομένα στην cisco .

Και τώρα επαίρεται ότι επανήλθε η κανονικότητα .

Με τίμημα την ψυχική υγεία των δασκάλων που στήριξαν τη διαδικασία πέρυσι από τις άδειες τσέπες τους , επειδή ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Μέχρι εδώ όμως.

Αρνούμαι να συνεχίσω αυτήν την κοροϊδία.

Το ” επιτελικό κράτος” είχε δύο χρόνια περιθώριο να στηρίξει τα σχολεία.

Τι έκανε;

Αγόρασε ραφάλ, διόρισε αστυνομικούς, έδωσε χρήμα στα παπαγαλάκια για προπαγάνδα.

Τα σχολεία δεν τα στήριξε.

Χρήματα για μας τους εργαζομένους σ’ αυτά δεν υπάρχουν. Ούτε καν για να προστατευτούμε από τον ιό . Από την άδεια τσέπη μας η βενζίνη, οι μάσκες, τα βιβλία ( ναι ! Διαβάζουμε κι εμείς συνεχώς, αν θέλουμε να είμαστε επαρκείς για τα παιδιά σας!). Από την άδεια τσέπη μας.

Μας λένε τεμπέληδες, χαραμοφάηδες οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών που έχουμε κάθε μέρα στην τάξη.

Τα παιδιά τους ακούνε.

Και μπαίνουν μέσα στην τάξη γαλουχημένα με την οργή και την απαξίωση για τους ανθρώπους που πασχίζουν να βγάλουν το ψωμί τους , αφού έλιωσαν στα θρανία και στα βιβλία.

Δεν μπορεί να σταθεί στην τάξη , λένε. Φταίει αυτός για τα παιδιά τους που δεν έμαθαν απλούς κανόνες συμπεριφοράς. Φταίει αυτός για τα πάντα ! Να το βουλώνει το στόμα του ! Για τις ώρες που δουλεύει, και πολλά παίρνει !

Μα μια κοινωνία που εχθρεύεται τους δασκάλους της και διδάσκει στα παιδιά της να τους απαξιώνουν με κάθε τρόπο, είναι μια κοινωνία νεκρών.

Δάσκαλοι ενοχικοί

Δάσκαλοι με τον φόβο ότι ο γονιός θα πει αυτό κι εκείνο και το άλλο

Δάσκαλοι με σκυμμένο κεφάλι

ΟΧΙ

Λέμε όχι στην τηλεκπαίδευση που δεν είναι εκπαίδευση, αλλά μια κοροϊδία!

Δε στηρίζουμε από την άδεια τσέπη μας καμία τέτοια διαδικασία πλέον !

Αρκετά !

efsyn.gr

Categories