Π.Φιλίππου στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ: Διαφωνώ με την απόφαση για ΑΡΓΙΑ στους ΟΤΑ. Ο δήμος στα δύσκολα θα πρέπει να είναι ανοιχτός και όχι κλειστός!

Διαφωνώ με την απόφαση για ΑΡΓΙΑ στους ΟΤΑ. Ο δήμος στα δύσκολα θα πρέπει να είναι ανοιχτός και όχι κλειστός“. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στην εκπομπή  “ανατολικός άνεμος” την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος Σαρωνικού λόγω της τελευταίας κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ. Σαρωνικού Μπάμπης Γαλάνης , είχαν προσκληθει από τον Μέμο Ξυγκάκη στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ για να ενημερώσουν  για τις μέχρι σήμερα ενέργειες κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας και για τα προβλήματα που παραμένουν στο Δήμο Σαρωνικού.

“Από την πρώτη μέρα πετύχαμε να μην κλήσει κανείς από τους κυρίους οικισμούς στο δικό μας δήμο. Ειδικά στο Κουβαρά ανοίξαμε πολλές φορές το δρόμο γιατί το χιόνι έπεφτε πάρα πολύ πυκνό. Φυσικά έχουμε μικροπροβλήματα σε επιμέρους περιοχές σε ότι αφορά το χιόνι και μέχρι το βράδυ κάνουμε προσπάθεια να  αποκατασταθούν.
Εκτιμώ ότι ήταν πολύ μεγάλο λάθος η αργία που δόθηκε να ισχύσει και για τους δήμους γιατί έτσι το περισσότερο προσωπικό δεν είναι διαθέσιμο ενώ τους χρειαζόμαστε. Είναι άλλο πράγμα κάποιος να μην μπορεί να έρθει από μακριά επειδή αποκλείστηκε λόγω του χιονιού και είναι άλλο πράγμα αυτή τη στιγμή να ισχύει  η αργια για τους ΟΤΑ.  Ο δήμος στα δύσκολα θα πρέπει να είναι ανοιχτός και όχι κλειστός”. 

Σε επανάληψη της ερώτησης από τον ερωτώντα αν η αργία ισχύει για τους ΟΤΑ, ο δήμαρχος απάντησε ότι “είμαστε μέσα στην αργία επίσημα, υπάρχει το παράθυρο μόνο να κάνει εκτίμηση η κάθε Αρχή ποιον κόσμο χρειάζεται για να κρατήσει. Εδώ είναι θέμα βέβαια, είναι πραγματικά θέμα γιατί έχει πολλές αναγνώσεις και καταλαβαίνετε πως μεταφράζεται.  Όχι είμαστε στην Αργία, απλά ισχύει ότι οι προϊστάμενοι των φορέων μπορούν να επιλέξουν ποιον κόσμο θα κρατήσουν”

Δείτε όλες τις δηλώσεις Φιλίππου καθώς και αυτές του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, Χαράλαμπου Γαλάνη στο video που ακολουθεί. Σύντομες δηλώσεις μέσα από την καμερα του Δημάρχου έκανε και ο χωρικός Αντιδήμαρχος Κουβαρά Κώστας Γκίκας καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά Κ.Στεργίου.

Σημειώνουμε τη σοβαρότητα των προβλημάτων λόγω πολύ αργής αποκατάστασης των διακοπών ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές του Δήμου Σαρωνικού!

το video στο Facebook: https://fb.watch/aNdzwaJBn1/

Categories