Πλούσια και πολυεπίπεδη η δράση του Συλλόγου Εμπόρων Π. Φώκαιας στο πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώθηκε λόγω της Πανδημίας.
Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ» (Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ) ήρθε για να μείνει και έχει πολλά να προσφέρει στο τόπο του. Αυτό το μήνυμα λαμβάνουμε από τον πρώτο του απολογισμό. Του ευχόμαστε Καλή Συνέχεια!!
Δείτε την Ανακοίνωση του Απολογισμού για το 2021:
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021΄ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021)
Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας.
Το έτος 2021 χαρακτηρίστηκε αναμφίβολα ως μια χρόνια δύσκολη για τους επαγγελματίες και τον εν γένει επιχειρηματικό κλάδο, με καταστήματα, γραφεία και επιχειρήσεις που υπολειτουργούσαν, και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κλειστά, λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της διασποράς του covid-19.
Δυστυχώς, λόγω της πρωτόγνωρης για όλους μας κατάστασης, δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε κάποιες προγραμματισμένες δράσεις – εκδηλώσεις, παρείχαμε ωστόσο διαρκή ενημέρωση τόσο μέσω e-mails, όσο και από την ιστοσελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ και το προφίλ μας στο ΜΜΔ «Facebook», για πλείστα θέματα τα οποία μας αφορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, ως δημότες και επιχειρούντες στην Παλαιά Φώκαια.
Καθ’ όλο το 2021 έγιναν, κατά κοινή παραδοχή, βήματα βελτίωσης, προώθησης, προβολής και ανάπτυξης των επαγγελμάτων – επιχειρήσεων μας και είναι βέβαιο ότι χωρίς τη συνεχή προσπάθεια και τη σύμπνοια όλων των μελών μας δε θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε σθεναρά και αποτελεσματικά τα προβλήματα που βρέθηκαν μπροστά μας.
Τα μηνύματα σας, οι συμβουλές σας, οι προτροπές σας και οι προτάσεις σας μας έδωσαν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και το 2022 με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση αφενός για να λύσουμε χρόνια και μείζονος σημασίας προβλήματα και αφετέρου για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα για το καλό όλων μας και κατ’ επέκταση του τόπου στον οποίο ζούμε.
Είμαστε όλοι μαζί, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, δίνουμε το χέρι στο συνάδελφο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με κοινή πορεία, ΜΟΝΟ έτσι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της εποχής, να παραμείνουμε ζωντανοί και δραστήριοι και εν τέλει να πετύχουμε τους στόχους μας!
Η δύναμη του Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ. είστε όλοι εσείς, τα μέλη του, και όσο πιο μαζικοί και συσπειρωμένοι είμαστε τόσο περισσότερα μπορούμε να καταφέρουμε!
Κατόπιν τούτων, πιστοί στην αρχή της διαφάνειας και της ενημέρωσης, σας παραθέτουμε επιγραμματικά τις σημαντικότερες δράσεις – ενέργειες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 :
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
1) Στις 11/01/2021 Στείλαμε αίτημα προβολής – διαφήμισης του συλλόγου μας στον ιστοχώρο του Δήμου Σαρωνικού.
2) Στις 29/01/2020 έλαβε χώρα συνάντηση με τον κ Αγαμεμνων Ξυγκακη διαχειριστή του site www.paraktios.gr και του FORUM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ με σκοπό την διαφήμιση του Συλλόγου και των επαγγελματιών της Π. Φώκαιας. Εξασφαλίσαμε συμφέρουσα πρόσφορα τόσο για ατομική όσο και για ομαδική διαφήμιση η όποια υλοποιήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες.
3) Από τις 30/03/2021 το site του συλλόγου που όλοι περιμέναμε με χαρά είναι OnLine. στη διεύθυνση https://seepfo.gr/ με σκοπό την διαφήμιση και προβολή των μελών του Συλλόγου μας και της Παλαιάς Φώκαιας.
4) Στις 10/05/2021 αποκτήσαμε ως Σύλλογος QR CODE όπου «σκαναροντας» το να εμφανίζονται πληροφορίες για τους επαγγελματίες και την Παλαιά Φώκαια.
5) Στις 17/05/2021 έλαβε χώρα συνάντηση με την δημοσιογράφο κ.Σοφια Διγενή εκδότρια της εφημερίδας saronikosnews και του επαγγελματικού οδηγού της νοτιοανατολικής Αττικής λαμβάνοντας πρόσφορα για διαφήμιση τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό. Όλα τα μέλη του συλλόγου μας διαφημίστηκαν στο επαγγελματικό οδηγό αττικές σελίδες ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ news ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.
6) Στις 08/06/2021 έλαβε χωρά συνάντηση με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κάραλη με σκοπό την διαφήμιση και την προβολή της Παλαιάς Φώκαιας τηλεοπτικά και των επιχειρήσεων μας.
7) Τέλος, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 22:30 στο High Tv και την Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 21:00 στο Alerttv.com.gr προβλήθηκε η επιτυχημένη εκπομπή Πάμε Τσάρκα με διαφημίζοντας αποκλειστικά τον τόπο και τις επιχειρήσεις μας, ενώ μετά από ενέργειες του συλλόγου μας η εν λόγω εκπομπή μεταδίδεται σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη στο diktyo tv, Δίκτυο Τηλεόραση και στο ENA Channel, καθώς επίσης και στο youtube με χιλιάδες προβολές.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
1) Με την 17-2021 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σαρωνικού συνέστησε Επιτροπή Ανάδειξης και Αξιοποίησης των Αλυκών Ανάβυσσου στην οποία συμμετείχαμε με εκπρόσωπο μας τον πρόεδρο του συλλόγου μας, κο Μιχαήλ Αβραμίδη.
2) Στις 31/03/2021 συμμετείχαμε με εκπρόσωπο τον πρόεδρο του συλλόγου μας, Μιχαήλ Αβραμίδη, στην Επιτροπή Ανάπτυξης του Δήμου Σαρωνικού.
3) Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, στις 06/04/2021, δέχτηκε να συμμετέχει μέλος του Συλλόγου μας, μετά από πρόταση της προέδρου του, στην επιτροπή ισότητας του Δήμου Σαρωνικού.
4) Στις 12/05/2021 λάβαμε μέρος στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σαρωνικού καταθέτοντας τις προτάσεις μας για τις αναπλάσεις που πρόκειται να γίνουν στη Παλαιά Φώκαια.
5) Στις 29/11/2021 παρουσιάσαμε και καταθέσαμε τα αιτήματα – προτάσεις μας στο κοινοτικό συμβούλιο της Παλαιάς Φώκαιας από το οποίο λάβαμε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση. Ειδικότερα οι προτάσεις μας επιγραμματικά :
α) Προτείναμε την εγκατάσταση, σε κεντρικό σημείο της Παλαιάς Φώκαιας ενός «Info Kiosk» (κιόσκι πληροφοριών).
β) Αναβάθμιση του υπάρχοντος, άλλως εγκατάσταση ΝΕΟΥ πιο αξιόπιστου, συστήματος για την παροχή δωρεάν INTERNET για όλους και από όλους του κοινόχρηστους χώρους της Παλαιάς Φώκαιας
γ) Έκδοση ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ – ΟΔΗΓΟΥ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Παλαιά Φώκαια και την εν γένει προώθηση της περιοχής μας, ως έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς εντός της Αττικής.
δ) Διεκδίκηση της μείωσης των τελών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλες τις επιχειρήσεις της τοπικής μας κοινωνίας, κατά 50%, για το έτος 2022.
ε) Άμεση τοποθέτηση, στην Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου σε όλο το μήκος του αστικού ιστού της Παλαιάς Φώκαιας φωτεινών και ευδιάκριτων διαβάσεων πεζών προκειμένου για τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων, με κατεύθυνση από και προς το Σούνιο
στ) Διεκδίκηση Τοποθέτησης νέων, πιο ευδιάκριτων ταμπελών – πινακίδων, σε όμορες (και μη) Δ.Ε. αλλά και σε κεντρικούς οδικούς άξονες και κόμβους της Αττικής, προκειμένου για την έμμεση διαφήμιση του τόπου μας
ΣYΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
1) Στις 24/01/2021 έλαβε χώρα συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πετρο Φιλίππου τους Αντιδημάρχους Γιάννη Κυριακόπουλο και Ηλία Πατσιαουρα, στην οποία συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής μας.
2) Στις 27/01/2020 έλαβε χώρα συνάντηση με τον τ. Δήμαρχο Σαρωνικού, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιο Σωφρονη, στην οποία συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής μας.
3) Στις 03/02/2020 έλαβε χώρα συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον τότε Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φώκαιας, κο Εμμανουήλ Τσαλικίδη, με σκοπό την ενημέρωση μας για τις μελέτες ανάπλασης των χώρων της Π. Φώκαιας και το πλάνο υλοποίησης τους, με την υπόσχεση της τοπικής αρχής ότι θα επακολουθήσει διαβούλευση πριν την οριστική υλοποίηση τους, στην οποία θα συμμετάσχουμε ενεργά. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κος Βασίλης Τσούνης και κος Χρήστος Παπαγιάννης.
4) Στις 05/02/2020 έλαβε χώρα συνάντηση με τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρηστο Τσιγαριδα και τον δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Κολοκοτρώνη, στην οποία συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής μας.
5) Στις 23/04/2021 έλαβε χώρα συνάντηση γνωριμίας του Συλλόγου μας με την αρχηγό της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σαρωνικού Τανια Γαλανοπούλου
6) Στις 25/08/2021 έλαβε χωρά συνάντηση στο εκπαιδευτικό κέντρο EuroLearning με την κυρία Καραμπετσου με σκοπό να λάβουμε μέρος σε επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Το EuroLearning ΚεΔιΒιΜ 2 είναι φορέας υψηλών προδιαγραφών, ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό πιστοποίησης 2000147. Διαθέτει άρτια υλικοτεχνική υποδομή και απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και έμπειρα στελέχη στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Συμβουλευτικής εργαζομένων (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
1) Στις 13/02/2020 συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στη βιβλιοθήκη της Τ.Κ. Σαρωνίδας και στην κοινωνική ιματιοθήκη υλικά και είδη αποθήκευσης και μεταφοράς.
2) Στις 14/04/2021 έγινε δωρεάν Διανομή μασκών και αντισηπτικών, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, στην Παλαιά Φώκαια όπου παραβρέθηκε εκπρόσωπος του συλλόγου μας. Μια συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης των τοπικών αγορών στο Δήμο Σαρωνικού.
3) Το Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ Σ.Ε.E.Π.ΦΩ. τιμώντας τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία και την Παιδεία μας, αποφάσισε αντί για κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να διαθέσει τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σαρωνικού.
4) Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου Σαρωνικού για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής της Εύβοιας της Ηλείας και όλων των πληγέντων περιοχών. Εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης. Είμαστε δίπλα τους και θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πληγέντες. Φαρμακευτικό υλικό, ψυγείο, πάνες, μωρομάντηλα, χυμοί, νερά συγκεντρώθηκαν από τους επαγγελματίες Παλαιάς Φώκαιας και παραδόθηκαν στο δήμο Σαρωνικού για την αποστολή βοήθειας στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.
5) Στις 23/04/2021 διαθέσαμε δωρεάν πασχαλινά τσουρέκια στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σαρωνικού τα όποια διανεμηθήκαν σε οικογένειες που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1) Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ» (Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ) συμμετέχει στη δράση της Greenpeace #stopotirimou με τα σημεία πώλησης καφέ μέλη του στην Παλαιά Φώκαια (τα καταστήματα έχουν σηματοδότηση) «Έλα με το ποτήρι σου και πάρε τον καφέ σου βοηθώντας κι εσύ στη μείωση του πλαστικού και κέρδισε Έκπτωση».
2) Με το σύνθημα «Όχι άλλες πλαστικές σακούλες» ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιτηδευματιών Παλαιάς Φώκαιας (Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ.) -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας- διοργάνωσε δράση, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην παλαιά Φώκαια. Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Super Market BAZAAR Παλαιάς Φώκαιας και τη βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ, η οποία πρόσφερε συμβολικά στους συμμετέχοντες 1000 σακούλες πολλαπλών χρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Αγάπης έργα για το περιβάλλον». Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο πλαστικό και την φροντίδα για το περιβάλλον.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ -ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1) Κοινοποιήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ …ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ… δείχνοντας την συμπαράσταση μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικων και Συναφών Επαγγελμάτων
2) Σχετικά με το θέμα που προέκυψε (ΝΈΑ ΈΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΡΔΑΣ) και της ανησυχίες των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής μας επικοινωνήσαμε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ Γεώργιο Πατούλη και πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα λόγο πτώσεως πετρών, χρειάζεται συρμάτινο πλέγμα για να κρατηθούν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσει ο δρόμος τέσσερις μήνες θα προσπαθήσουν να γίνει το έργο γρήγορα να μη χαθεί η τουριστική περίοδος θα βγει και σχετική ανακοίνωση από την περιφέρεια Αττικής. Το έργο υλοποιήθηκε σε 20 μέρες από την αρχική ενημέρωση των 4 μηνών που είχε ανακοινωθεί.
3) Κοινοποιήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πανελλαδική απεργία της εστίασης στις 16/11/2021 και συμμετείχαμε έμπρακτα δείχνοντας την συμπαράσταση μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικων και Συναφών Επαγγελμάτων
4) Διεκδικήσαμε και πετύχαμε ομαδική 20% στην Ergo ασφαλιστική, μέλος του εξασφαλιστικού ομίλου Munich Re έκπτωση για τις ασφαλίσεις των καταστημάτων και της περιουσία σας
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
1) Στις 28/02/2021 στηρίξαμε και συμμετείχαμε εθελοντικά την αιμοδοσία που διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, ο Σύλλογος του οικισμού Α.Τ.Ε. «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το νοσοκομείο ερυθρός σταυρός και τους παλαίμαχους ως χορηγοί και ως αιμοδότες (σημ. ότι μέλη του Συλλόγου μας συμμετείχαν στην αιμοδοσία).
2) Στις 20/03/2021 οργανώσαμε και διενεργήσαμε εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβούλιου και για την Εκλεκτική Επιτροπή του Σωματίου μας με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 99% των εγγεγραμμένων και ταμειακός τακτοποιημένων μελών
3) Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα εύρεσης εργασίας με σκοπό να εξυπηρετεί αφενός τα μέλη του και πρωτίστως το σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναζητούν εργασία για την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών τους.
4) Τον Οκτώβριο τυπώσαμε και χορηγήσαμε στα μέλη μας αυτοκόλλητα με την σήμανση COVID – FREE σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση, κυρίως για καφετέριες –εστιατόρια
5) Στο πλαίσιο των ενεργειών του για την στήριξη της τοπικής αγοράς και την προβολή των επιχειρήσεων της περιοχής, διοργανώσαμε για πρώτη φορά Διαγωνισμό Καλύτερου Χριστουγεννιάτικου Στολισμού καταστήματος ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.
6) Στις 23/12/2021 τα ξωτικά του Άι Βασίλη βρέθηκαν στην πόλη μας και μοίρασαν ευχές και γλυκίσματα σε μικρούς και μεγάλους φίλους. Η δράση έγινε σε συνεργασία του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ» (Σ.Ε.Ε.Π.ΦΩ) με το Νομικό Πρόσωπο – Αριστόδικος του Δήμου ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Επίσης έγινε δωρεάν διανομή ημερολογίου.
Καλή χρόνια με υγεία και δημιουργία
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Μιχαήλ Αβραμίδης